Διαδηλωτές άφησαν φέρετρο με ομοίωμα του Ερντογάν

Ένα φέρετρο, στο εσωτερικό του οποίου είχαν τοποθετήσει μια κούκλα- ομοίωμα του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημείο κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα άφησαν σήμερα στελέχη ενός εθνικιστικού κόμματος, καθώς οξύνεται η οργή στη Ρωσία εναντίον της Άγκυρας, οι ένοπλες δυνάμεις της οποίας κατέρριψαν ένα ρωσικό αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία.


«Οι επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος Ρόντινα (Εθνική Πατριωτική Ένωση της Ρωσίας) άφησαν σήμερα κοντά στην πρεσβεία ένα φέρετρο με μια φουσκωτή κούκλα, ομοίωμα του (Τούρκου) προέδρου Ερντογάν που συμβολίζει την τουρκική πολιτική» γνωστοποίησε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το κόμμα.

Περίπου 20 στελέχη συμμετείχαν σε αυτήν τη διαμαρτυρία, οι οποίοι εναπόθεσαν στεφάνια με τα μηνύματα «στη μνήμη των εχθρών της Ρωσίας» και «στη μνήμη των μαριονετών των ΗΠΑ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η δημοτική αρχή της Μόσχας δεν είχε δώσει άδεια για αυτήν τη διαμαρτυρία που στόχευε «να διατυπώσει σθεναρά το αίσθημα δυσφορίας εναντίον της στρατιωτικής πρόκλησης της Τουρκίας και να υπενθυμίσει σε όλες τις δυνάμεις (που δρουν) εναντίον της Ρωσίας ότι οι ενέργειες των ρωσικών αρχών έχουν την πολιτική στήριξη στο εσωτερικό της χώρας» σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η αστυνομία προσήγαγε τους δύο διοργανωτές, ωστόσο τους άφησε ελεύθερους λόγω της ασυλίας που απολαμβάνουν ως δημοτικοί σύμβουλοι, προστίθεται.

Στην Κριμαία, μια ομάδα νεαρών έκαψε σήμερα ένα ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κεντρική πλατεία της Συμφερόπολης, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Στο Σάλεκχαρντ, στο ρωσικό Μεγάλο Βορρά, μεγάλα πανό κοσμούσαν τις προσόψεις πολλών κτιρίων με τα οποία οι Ρώσοι καλούσαν τους συμπολίτες τους να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία και να μην αγοράζουν τουρκικά προϊόντα.
«Εκείνος που θα πάει για διακοπές στην Τουρκία θα θεωρηθεί συνεργός των τρομοκρατών» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα από τα πανό, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Znak.com.