«Η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα» είπε ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ

«Η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα» είπε ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ, μετά την λήξη του διαλόγου των πολιτικών αρχηγών, που έγινε στο προεδρικό μέγα σήμερα. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι: Γιατί τότε συμμετείχε ο εκπρόσωπος της ΝΔ;


Απλά προσχηματικά,  για να μην κατηγορηθεί το κόμμα ότι δεν συμμετέχει στον διάλογο; Αλλά αφού δεν είχε κάτι να καταθέσει ποιος ο λόγος της συμμετοχής του; 

«Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και με σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ήρθαμε για να ακούσουμε», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής που δημιούργησε, όπως είπε, σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας.

«Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα.

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ανέφερε ότι δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ενώ για το προσφυγικό καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.
Επίσης διέψευσε ότι μίλησε με κάποιον από τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ, δηλώνοντας ότι είχε συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες του όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη  είναι οι παρακάτω:
 
Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια, αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Όπως ήδη έχω πει, ήρθαμε για να ακούσουμε. Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής, που δημιούργησε σε βάρος των πολιτών αλλά και της οικονομίας της χώρας. Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Η Βουλή, είναι ο μοναδικός χώρος όπου συζητούνται όλα.

Δημοσιογράφος: Για το θέμα του εκλογικού νόμου είχατε διαφωνίες; Της αλλαγής του προς το αναλογικότερο;

Γ. Πλακιωτάκης: Κοιτάξτε, το θέμα του εκλογικού νόμου δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Δημοσιογράφος: Για το προσφυγικό σε τι διαφωνήσατε κ. Πλακιωτάκη;

Γ. Πλακιωτάκης: Το σημείο της διαφωνίας είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Δημοσιογράφος: Είστε σύμφωνος με τη δημιουργία hot spot στα νησιά ή υπήρξε κάποια διαφοροποίηση εκεί κ. Πλακιωτάκη;

Γ. Πλακιωτάκης: Υπήρχαν αρχικώς επιφυλάξεις αλλά από την ώρα που η κυβέρνηση έχει δεχτεί τη δημιουργία των hot spot, αυτά όλα πρέπει να δημιουργηθούν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πλακιωτάκη υπήρξε και επικοινωνία σας και με τους υποψήφιους Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα αυτά;

Γ. Πλακιωτάκης: Είχα συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες μου, όπως και όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί.