ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Κυβέρνηση: Αρνήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί



 

Δεν θέλουν εθνικό  διάλογο για βιώσιμο ασφαλιστικό


"Κάποιοι αρχηγοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση πρότεινε μείωση συντάξεων και αυτοί διαφωνούσαν. Το αντίθετο".


Αυτό υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο. "Η κυβέρνηση κάλεσε τα κόμματα σε εθνικό διάλογο για βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς περικοπές και εκείνοι δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ένα τέτοιο κείμενο" τόνισαν οι ίδιες πηγές.


Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, ιδίως για τη στάση που τήρησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών."η αντιπολίτευση εμφανίστηκε σήμερα κατώτερη των περιστάσεων και δεν διστάζει για μικροκομματικό όφελος να μειώσει τη διαπραγματευτική δυνατότητα της κυβέρνησης".
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ασφαλιστικό, για το οποίο η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει ότι θα έχει κόστος 1% του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός είπε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο πλέγμα βιώσιμων παρεμβάσεων που καλύπτει το 0,6% του ΑΕΠ και κάλεσε τα κόμματα να συμμετέχουν σε επιτροπή με ειδικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να συζητήσουν για την πρότασή αυτή που καλύπτει το 0,6% του ΑΕΠ και για συμφωνία για την κάλυψη του υπολοίπου 0,4% του ΑΕΠ, με τρόπο που δεν θα οδηγηθούμε σε μείωση των συντάξεων.

Ιδίως για τη στάση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών την άρνησή της να συνυπογράψει ανακοίνωση η οποία θα έκανε λόγο για βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς μειώσεις συντάξεων, απευθύνθηκε στην κα Γεννηματά λέγοντας τα έχετε κάνει όλα, μειώσεις στις συντάξεις, PSI, και σήμερα εναντιώνεστε στην πρόταση αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: