ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ενεργοποιούνται άμεσα οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Παγώνει και η κατασκευή στην Τουρκία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, από τον οποίο θα εφοδιάζονταν και η ελληνική αγορά

 Ως μια "επιθετική πράξη" χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Μόσχα ήδη έχει λάβει στρατιωτικά και διπλωματικά μέτρα, ενώ αναμένεται να λάβει και οικονομικά αντίποινα για την επιθετική ενέργεια της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, παγώνει και η κατασκευή του αγωγού αερίου που αναμενόταν να ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο, όμως οι τελικές υπογραφές από τις δύο πλευρές πήραν αναβολή αρχικά για τον Δεκέμβριο του 2015, και, τώρα, επ' αόριστον. Αυτό φυσικά θα έχει και τον αντίκτυπό του στην Ελλάδα, αφού από αυτόν τον αγωγό, μέσω Τουρκίας, θα εφοδιαζόταν η χώρα μας με  φυσικό αέριο.

"Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για επιθετική πράξη κατά του κράτους μας εκ μέρους της Τουρκίας, του γείτονά μας και, επιπλέον, του μέλους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας", είπε ο Μεντβέντεφ, σε μια συνάντση που είχε σήμερα με υπουργούς.

"Έχουν παρθεί στρατιωτικά και διπλωματικά μέτρα σε αντίδραση για το έγκλημα αυτό και θα ακολουθήσουν και άλλα (μέτρα)", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση μέσα σε δύο ημέρες να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

Είπε ακόμη,πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

Παγώνει και η κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου

"Ο τουρκικός αγωγός αερίου είναι ένα project σαν όλα τα άλλα, και εμπίπτει στον νόμο των έκτακτων οικονομικών μέτρων που θα παρθούν" δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Alexey Ulyukaev, αφήνοντας να εννοηθεί πως το έργο θα "παγώσει", στα πλαίσια των αντίποινων που ετοιμάζει η Ρωσία κατά της Τουρκίας, μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά, πριν δύο μέρες.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, η κατασκευή του αγωγού αναμενόταν να ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο, όμως οι τελικές υπογραφές από τις δύο πλευρές πήραν αναβολή αρχικά για τον Δεκέμβριο του 2015, και, τώρα, επ' αόριστον. Αυτό φυσικά θα έχει και τον αντίκτυπό του στην Ελλάδα, αφού από αυτόν τον αγωγό, μέσω Τουρκίας, θα εφοδιαζόταν η χώρα μας με  φυσικό αέριο.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι και το πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στην πόλη Akkuyu, στην περιοχή Μερσίν της νότιας Τουρκίας, ενδέχεται να "παγώσει" επίσης, ως μέρος των έκτακτων μέτρων. Η συμφωνία των δύο χωρών για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου σε τουρκικό έδαφος έγινε το 2010.






Δεν υπάρχουν σχόλια: