Αύριο στις 12, λοιπόν, συνέρχεται το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο, από το κλίμα πάντως και όσα διημείφθησαν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πήραμε μια πρόγευση όσων θα γίνουν το Σάββατο.


Αρνητική εντύπωση προκάλεσε, έτσι, η επιθετική στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ -«ίσως για να καλύψει τις ευθύνες του κόμματός της στο ασφαλιστικό (βλ. PSI), εξηγούσαν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Στην ...έντονη συνομιλία Τσίπρα -Γεννηματά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται, από κυβερνητικές πηγές, να είπε, «δεν είναι διαδικασία αυτό που προέκρινες για τον εθνικό διάλογο, γιατί να συσκεφθούμε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;», αντιπροτείνοντας συνεδρίαση για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός όμως της θύμισε τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού (PSI). «Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και είναι καιρός να το συνομολογήσουν τα κόμματα», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Αλ. Τσίπρα. Δεν μπορεί να θεωρούνται υπεύθυνοι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, συμπλήρωσε.

Αντιθέτως με τον προσωρινό πρόεδρο της Ν.Δ. Ι. Πλακιωτάκη, η συζήτηση δεν είχε αρνητικές εκπλήξεις, με τον πρωθυπουργό να του εύχεται «καλή επιτυχία». Εξάλλου, «τα καθήκοντα μπορεί να είναι προσωρινά, αλλά είναι και δύσκολα», του ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας φέρεται, σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση, να είπε, «το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών στέλνει λάθος μήνυμα», εξηγώντας έτσι και τη στάση του κόμματός του να μην συμμετάσχει στο Συμβούλιο. «Μπορώ να σε ενημερώσω για τα αποτελέσματά του, όποτε το θελήσεις», του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας σε φιλικό κλίμα.

Παπαδημητρίου Νίκος- avgi.gr