ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ε.Ε. και Τουρκία συμφώνησαν σε κοινό σχέδιο δράσης


Ικανοποίηση της χώρας μας καθώς επιβεβαιώθηκε πως η ώθηση στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας θα γίνει με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Επιπλέον, απετράπη η ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένα κεφάλαια και στο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμά τους.



Ικανοποίηση

της Ελλάδας

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ Η ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ



Ε.Ε. και Τουρκία συμφώνησαν σε κοινό σχέδιο δράσης για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Την ικανοποίησή της εκφράζει η ελληνική πλευρά.
Ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ δήλωσε ότι πρόκειται για μια "αμοιβαία επωφελής συμφωνία, " ενώ η Αγκ. Μέρκελ ότι η Τουρκία είναι "χώρα κλειδί" για την επίλυση του μεταναστευτικού.

Ο Αχ. Νταβούτογλου από την πλευρά του αναφέρθηκε στην προοπτική της τελωνειακής ένωσης της Ε.Ε. με την Τουρκία. Κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες εξέφρασαν τη ικανοποίησή τους για το κείμενο των συμπερασμάτων το οποίο συμπεριέλαβε τις ελληνικές θέσεις.

Ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας θεωρείται το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με ταυτόχρονους μηχανισμούς παρακολούθησης ενώ θα ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.
 
Την ικανοποίησή τους για το κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο συμπεριέλαβε τις ελληνικές θέσεις εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές.

Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε πως η ώθηση στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας θα γίνει με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Επιπλέον, απετράπη η ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένα κεφάλαια και στο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμά τους.

Ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα έχει επίσης το γεγονός ότι η απελευθέρωση των θεωρήσεων θα συνδεθεί τελικά με τη συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και ότι θα είναι μετρήσιμη η ανακοπή της ροής από την Τουρκία, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πρόβλεψη για παρακολούθηση των επιστροφών που πραγματοποιεί η Τουρκία στις χώρες προέλευσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διασφαλίστηκε επίσης πως θα ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέληξαν οι ίδιες πηγές, θα υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά σε διαδικασίες και μηχανισμούς παρακολούθησης, στους οποίους σημαντικό ρόλο επιδιώκει να παίξει η Ελλάδα, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις του χτες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: