ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Απίστευτο αλλά αληθινό, αυξήσεις σε δημ. υπαλλήλους

Χρ. Βερναρδάκης: ΚΟΣΤΙΣΕ στο Ασφαλιστικό η ΜΕΙΩΣΗ του Δημοσίου
"Να ξέρετε ότι και σήμερα το Δημόσιο μειώνεται πάρα πολύ. Επομένως, δεν θα έχουν μειώσεις κάποιοι, απλά θα μπορούμε να διαχειρισθούμε καλύτερα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που θα έχουμε" λέει ο αναπλ. Υπουργός στον
Real.
 
 
"Για το 2016, η αφετηρία είναι ότι δεν θα έχουμε μειώσεις" μισθών λέει σε συνέντευξή του στον Real, ο αναπλ. Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφ. Βερναρδάκης
 
 Επαναβεβαίωσε την τοποθέτησή του πως, όχι μόνο δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο, «αλλά αντιθέτως μάλιστα στις επανακατατάξεις των βαθμών των δημοσίων υπαλλήλων και το "ξεπάγωμα" της μισθολογικής εξέλιξης για ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων θα υπάρξουν αυξήσεις», ο αναπλ. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στον Real, τονίζοντας, ταυτόχρονα, πως οι αυξήσεις αυτές θα προέλθουν από δημοσιονομικά πλεονάσματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τις μεγάλες μειώσεις στο προσωπικό του Δημοσίου.
 «Η λογική είναι να εξορθολογισθούν οι ανισότητες. Ξεκινάμε από ένα βασικό, ότι αυτό που έχουμε σήμερα ως βασικό μισθό και ως κατάταξη των υπαλλήλων στα βαθμολογικά και μισθολογικά κλιμάκια, δεν θα επιφέρει καμία μείωση και βεβαίως τα επόμενα χρόνια θα βλέπουμε τις ωριμάνσεις, διαφορετικά για τους αποφοίτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και διαφορετικά για τους υπόλοιπους υπαλλήλους, δηλαδή έχει ένα βάθος πενταετίας-εξαετίας ίσως και παραπάνω, για να μπορέσει να υπάρξει μία διαφοροποίηση κινήτρων στο Δημόσιο αλλά αυτό αφορά την εξέλιξή του. 

Για το 2016, η αφετηρία είναι ότι δεν θα έχουμε μειώσεις, αντιθέτως μάλιστα στις επανακατατάξεις των βαθμών των δημοσίων υπαλλήλων και το "ξεπάγωμα" της μισθολογικής εξέλιξης για ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων θα υπάρξουν αυξήσεις, φυσικά όχι εκτός των ορίων του προϋπολογισμού και των δημοσιονομικών ορίων αλλά μικρές αυξήσεις που θα προκύψουν από αυτήν την επανακατάταξη», τόνισε για να χρησιμοποιήσει το ακόλουθο παράδειγμα, απαντώντας στο ερώτημα εάν αυτές οι αυξήσεις θα προκύψουν ως έξτρα κονδύλια στον προϋπολογισμό:

«Να ξέρετε ότι και σήμερα το Δημόσιο μειώνεται πάρα πολύ. Επομένως, δεν θα έχουν μειώσεις κάποιοι, απλά θα μπορούμε να διαχειρισθούμε καλύτερα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που θα έχουμε.

Ήδη, φέτος έχουμε 15.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους, εντός του 2015. Βεβαίως πρέπει να λάβουμε και κάτι άλλο υπ' όψιν το οποίο σχετίζεται με το ασφαλιστικό που λέγαμε στην αρχή. 

Το τελευταίο διάστημα το Δημόσιο έχασε περίπου 370.000 ανθρώπους κυρίως μέσα από τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. 

Το κόστος 370.000 ανθρώπων στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό, είναι τεράστιο. Είναι μία επιβάρυνση, η οποία μπορεί να μείωσε το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου, επιβάρυνε καταλυτικά το ασφαλιστικό. Επομένως, καμία πολιτική δεν είναι μονοσήμαντη. Δηλαδή, η μείωση του Δημόσιου Τομέα, που ήταν μία πολιτική που έγινε και τυφλά πολλές φορές, επιβάρυνε έναν άλλο τομέα. Και πρέπει σήμερα η Χώρα να διαχειρισθεί αυτή την "καταιγίδα" των συνταξιοδοτήσεων και την εγγύηση των συντάξεων. Επομένως, υπάρχει ένα πρόβλημα που δείχνει και την αποτυχία του μείγματος πολιτικής που εφαρμόσθηκε τα προηγούμενα χρόνια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: