Το δικαστικό συμβούλιο "δείχνει" εδώλιο για 85 πρόσωπα, ανάμεσά τους ο νυν δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο επιχειρηματίας Γ. Τσακογιάννης, ποδοσφαιριστές, προπονητές, μπούκερ στοιχημάτων και άλλοι παράγοντες. Όσοι γνωρίζουν περί του δημάρχου Βόλου, θα θυμούνται τις διαδικασίες με τις οποίες τον επέλεξαν για το αξίωμα αυτό και φυσικά την στάση του συνεπούς κια ορθοδόξου κόμματος του Κουτσούμπα, όπως και το σύνθημα, που είχε παραχθεί από την στάση του στο δεύτερο γύρω, όταν αντιμέτωποι έρχονταν ο υποψήφιος που στηρίζονταν από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αχ. Μπέος  π. πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου. "Καλύτερος ο Μπέος παρά ο ΣΥΡΙΖΑίος" ήταν η ιαχή που σκέπαζε το ποιόν του εν λόγω... συνεπούς. Και φυσικά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ "ναυάγησε", αφού δεν στηρίχθηκε από τους... συνεπείς του Περισσού!

Τώρα που το Συμβούλιο Εφετών έβγαλε την απόφασή του, πιστεύω πως δεν θα τολμήσει κανείς από τους πιστούς της κομματικής ορθοδοξίας να μιλήσει για τεχνάσματα του καπιταλισμού,  που αποσκοπούν στο να σπιλώσουν το Ορθόδοξον Κουτσουμπαίικο!

Οι 85 που παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κακουργηματικές κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψία, δωροδοκία κ.ά. Το Συμβούλιο Εφετών έκανε τελικά δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου, με την οποία έκρινε ότι ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχ. Μπέος ήταν ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, "από το έτος 2008 μέχρι και την 27.6.2011 διηύθυνε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από τρία πρόσωπα με σκοπό να αποκτήσουν περιουσιακό όφελος, έδινε εντολή στα λοιπά μέλη της οργάνωσης - παράνομους πράκτορες".

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι τελευταίοι, "δρώντας άλλοτε για ίδιον όφελος, άλλοτε για λογαριασμό του, μετέβαιναν σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπου παριστούσαν, εν γνώσει τους ψευδώς, με συμπερασματικά συναγόμενη δήλωση, στους αρμόδιους υπαλλήλους του πρακτορείου, ότι παίζουν στο στοιχηματικό παιχνίδι με την επωνυμία 'ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ', τηρώντας τις διατάξεις του κανονισμού συμμετοχής σε αυτό του ΟΠΑΠ, υπό τους όρους της αρχής των πιθανοτήτων, δηλώνοντας με τη συμπεριφορά τους σιωπηρά ότι δεν γνώριζαν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της έκβασης του γεγονότος (αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα κ.λπ.), στο οποίο επέλεγαν κάθε φορά να στοιχηματίσουν".

Το αποτέλεσμα ήταν "να παραπλανούν τους υπαλλήλους των πρακτορείων της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε. και να παραλαμβάνουν τα δελτία προκαθορισμένης απόδοσής τους, ενώ εάν οι τελευταίοι γνώριζαν την αληθή των πραγμάτων κατάσταση, δηλαδή ότι όλοι οι επίμαχοι κάθε φορά ποδοσφαιρικοί αγώνες στους οποίους πόνταραν ήσαν 'χειραγωγημένοι', δεν θα προέβαιναν στην αποδοχή των επίμαχων δελτίων και στην εξαργύρωση αυτών για λογαριασμό της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα να επέλθει ζημία στην περιουσία της τελευταίας, η οποία είναι ανάλογη με τα ποσά των κερδών τους (των μελών της εγκληματικής οργανώσεως), με αντίστοιχη αύξηση της περιουσίας τους".

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Συμβούλιο Εφετών διέταξε τον διαχωρισμό της υπόθεσης για άλλες πράξεις όσον αφορά τον Αχ. Μπέο (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), Ι. Παπαδόπουλο και Αθανάσιο Ντότση (δωροδοκία - δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα) για να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση.

(Με στοιχεία από το avgi.gr)