"Άοπλοι καταλήξαμε στον λάκκο των λεόντων γιατί στην αριστερά δεν είμαστε όλοι για τον ίδιο λόγο και με τον ίδιο τρόπο"

 Για "τέλος εποχής και αρχή μιας άλλης" έκανε λόγο η Μ. Κανελλοπούλου η οποία άσκησε δριμεία κριτική στην λειτουργία του κόμματος αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


"Δεν είναι χρήσιμο να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα, ή να παριστάνεις πως δεν χύθηκε", σχολίασε."Από τις παραμονές και την προετοιμασία των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών το κόμμα υπολειτούργησε. Η συγκρότηση ψηφοδελτίων στην βάση εξυπηρέτηση τασικών και όχι ταξικών ισορροπιών και προσωπικών φιλοδοξιών" τόνισε και υπογράμμισε πως δεν αποδόθηκαν ευθύνες και δεν έγιναν εκ των υστέρων σωστές αναλύσεις.

"Από τις 25 Ιανουαρίου το κόμμα σταμάτησε να λειτουργεί", ανέφερε μιλώντας για ελάχιστες συνεδριάσεις της Κ.Ε. και της Κ.Ο.

"Παρέλαση τασαρχών, κομματική τασική νομενκλατούρα, ελάχιστος χρόνος που έμενε μοιράζοταν με κλήρο στους βουλευτές. Οι λιγότεροι τυχεροί μιλήσαν για πρώτη και τελευταία φορά τον Φεβρουάριο, χωρίς δικαίωμα να ζητήσουν διευκρινίσεις και να κάνουν ερωτήσεις". Με σκληρή γλώσσα μίλησε για την παρουσία στελεχών στα "συστημικά κανάλια που χαριεντίζονται με το είδος Μπογδάνος, Αυτιάς, Πρετεντέρης".

"Άοπλοι καταλήξαμε στον λάκκο των λεόντων γιατί στην αριστερά δεν είμαστε όλοι για τον ίδιο λόγο και με τον ίδιο τρόπο", συμπλήρωσε.

"Χαμένοι αυτής της μάχης οι άνθρωποι των μη βεβαιοτήτων, που αντιστέκονται στις λογικές της απόλυτης αλήθειας, που δεν ήταν κάτω από τις τάσεις, όσοι δεν θεωρούσαν βαρίδια τους μέν και προσκυνημένους συστημικούς της άλλης. Χαμένοι όσοι ψηφίσαμε την πρόταση του προέδρου πριν τις εκλογές για συνέδριο. Νιώσαμε περιφρονημένοι", τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας για "στιγμές που μας έκαναν περήφανους και άλλα πολλά που μας ζόρισαν. Η απόσταση κόμματος - κυβέρνησης δεν γεφυρώθηκε", είπε.

"Δεν μπορώ να δικαιολογήσω επιλογές στον αντίποδα του προγράμματος που έχουμε εξαγγείλει", επεσήμανε, ενώ μιλώντας για τα ψηφοδέλτια σημείωσε ότι "με μεγάλη χαρά άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι δεν θα βάλει από το παράθυρο όσους ο λαός έβγαλε απ΄ την πόρτα. Από την πόρτα έβγαλε όμως και την ΔΗΜΑΡ ο λαός. Είμαι σίγουρη ότι ο Α. Τσίπρας το θυμάται. Μερικοί από το περιβάλλον του το ξεχνούν και έχουν αρχίσει τους αρραβώνες", κατέληξε.  

Ραπανάκης Σπύρος-avgi.gr