Με στόχο την "φυγή στο μέλλον"


"Άκουσα την κριτική και την αυτοκριτική, τον στοχασμό και τον αναστοχασμό", επισήμανε ο Κώστας Δουζίνας, μιλώντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.


"Ήταν απαραίτητο να γίνει αυτή η κατάθεση ψυχής και συνείδησης, γιατί αυτό μας επιτρέπει τώρα να τελειώσουμε την περίοδο του πένθους", τόνισε, καταγγέλλοντας την "αριστερή μελαγχολία" και τη στάση του επαναστάτη που προτιμά τα δόγματα από το "να μπει στην αποτυχία και να αλλάξει το κόσμο".

Ο Κ. Δουζίνας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα σημείο επανεκκίνησης, με στόχο την "φυγή στο μέλλον".
 
"Σαν κόμμα και σαν κίνημα να βάλουμε μπροστά τον μετασχηματισμό της κοινωνίας ως μια διαδικασία που κρατά εφόρου ζωής", συμπλήρωσε.
 
Απευθυνόμενος στους νέους ανθρώπους που λείπουν από την πανελλαδική σύσκεψη, σε όσους ψηφίσανε το Γενάρη και στήριξαν το Όχι και συμμετείχαν στις μεγάλες αντιστάσεις των τελευταίων χρόνων, επισήμανε ότι χρειάζονται "ένα όραμα, ένα στρατηγικό στόχο, με αυτή την έννοια την απομακρυσμένη". "Σε αυτή την πορεία και αυτή την διαδικασία δεν έχουμε συνταγή, ούτε τυφλοσούρτη", συμπλήρωσε.
 
"Προχωράμε προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα", τόνισε, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται φαντασία, πρωτοβουλίες και ανθρώπινο δυναμικό.
 
Μίλησε για τρεις άξονες που οριοθετούν τον ορίζοντα που πρέπει να θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον, την ισότητα, ως προς το θέμα των αντισταθμιστικών μέτρων, αλλά και μιας συνεχούς αναδιανεμητικής πολιτικής. "Δεν είναι απλός ανθρωπισμός", διευκρίνισε.
 
Δεύτερον, τη δημοκρατία. "Ζούμε σε μια ντεκαφεϊνέ δημοκρατία light",ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε "να ανοιχτούμε στους χώρους των κοινωνικών κινημάτων και να κάνουμε τη δημοκρατία τόπο ζωής και όχι τόπο τυπικών ψήφων και ανάθεσης αρμοδιοτήτων". Τέλος, ως στόχο έθεσε και τον άξονα πολιτισμός- παιδεία
"Το μέλλον είναι εδώ και το μέλλον μας ανήκει, αλλά δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι θα το πετύχουμε", σημείωσε, για να καταλήξει ότι μόνο εκ των υστέρων θα αποτιμηθεί αυτό.
 
Μίνα Κωστοπούλου-avgi.gr