Πάνω στο τραπέζι και δημόσια


"Σύντροφοι, παίρνω το λόγο για να αναπτύξω τους κινδύνους από όσα είπε χτες ο κ. Μειμαράκης", τόνισε ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος σε νέους, ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους που κλείνουν οι επιχειρήσεις τους.


"Αυτή την υπόσχεση που έδωσε ο κ. Μεϊμαράκης, έχουμε ευθύνη να την ανασχέσουμε απέναντι στον ελληνικό λαό" συμπλήρωσε, τονίζοντας πως "πρέπει μετά τις εκλογές, στην πορεία προς το συνέδριο να συζητήσουμε για την κοινωνική χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και για το πώς θα ξεπεράσουμε την εσωστρέφειά μας με αριστερό προοδευτικό προσανατολισμό. Το ζήτημα είναι να δούμε πώς θα έχουμε ένα κόμμα σε διαλεκτική σχέση με την κοινωνία".

"Δείξαμε στην κοινωνία ότι δεν συμβιβαζόμαστε, ότι δεν έχουμε μια συντηρητική κατεύθυνση. Είναι στο δικό μας χέρι να παλέψουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας", επισήμανε ο Χρ. Σπίρτζης και πρόσθεσε πως πρέπει τα έσοδα του κράτους "να αντισταθμίσουν τα βαριά μέτρα της συμφωνίας με τις βέλτιστες διαδικασίες για την παραγωγή πλούτου".

Ακόμη, αναφερόμενος στα όσα είχε πει λίγο πριν ο κ. Μητρόπουλος, δήλωσε ότι "επειδή πριν λίγο ακούστηκε το όνομά μου, να ενημερώνω το σώμα πως ποτέ στην πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ πάνω στο τραπέζι και δημόσια". Αναφερόμενος στα ΜΜΕ και σε συγκεκριμένους ανθρώπους που σπεκουλάρουν απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός είπε πως έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στον πρόεδρο και τα όργανα για οποιαδήποτε περιφέρεια και οποιαδήποτε θέση, εκλόγιμη ή μη εκλόγιμη, με στόχο την ισχυροποίηση του κόμματος.

Τέλος, τόνισε πως "όσοι προερχόμαστε από τον σοσιαλιστικό χώρο και έχουμε ζήσει πώς ένα προοδευτικό κίνημα μεταλλάσσεται σε συστημικό, έχουμε διπλό χρέος", δηλαδή την "προοδευτική ριζοσπαστική πολιτική που δεν θα ξεφτίσει", και το "να μην αφήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ, γιια να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί διασφαλίζοντας το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και του κόσμου", κατέληξε.

Κωστοπούλου Μίνα - avgi.gr