ή μαξιμαλισμούς - Υπό αυτό το πρίσμα να σκεφτούμε είτε τα Ναι, είτε τα Παρών είτε και τα Όχι

 Με επίκληση στο βιβλίο του Ανταίου Χρυσοστομίδη, "Η δημοκρατία δεν χτίζεται με ευχολόγια ή μαξιμαλισμούς", τοποθετήθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, στη συνδιάσκεψη του κόμματος.


"Βρεθήκαμε σε μια ιδιαίτερη συνθήκη" ανέφερε, κάνοντας λόγο για "πολύ δύσκολες τομές, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί σε νόμους, οι οποίοι αφορούν ανθρώπους. Αυτή η δύσκολη συνθήκη είναι διπλή. Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου μπορεί να είσαι και θύτης και θύμα ταυτόχρονα. 

Υπό αυτό το πρίσμα να σκεφτούμε είτε τα Ναι, είτε τα Παρών είτε και τα Όχι. Άσχετα από το πώς μπορείτε πολιτικά να τα κρίνετε. Δύσκολη συνθήκη σαν τα συντριπτικά διλήμματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Μπαλτάς. Μας βοηθάει να καταλάβουμε όχι μόνο αυτή την φράση αλλά και τη φάση στην οποία μπορεί να βρεθούμε αμέσως μετά".

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στους κρίσιμους σταθμούς που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά του: "Ο πρώτος είναι το πώς θα είναι η επόμενη εβδομάδα, που στο τέλος της θα έχουμε την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Το πώς θα γίνει αυτή η διαδικασία και ποια θα είναι η εικόνα της Κ.Ο. σε κάθε περίπτωση θα είναι δική μας απόφαση. Είναι ιδιόμορφη συνθήκη. Οι ευθύνες όλων μας και οι τελικές αποφάσεις έχουν κρίσιμο ρόλο και θα στείλουν μηνύματα σε πάρα πολλές κατευθύνσεις".

"Η επόμενη μέρα μετά από αυτόν τον κάβο, μετά τις εκλογές, μπορεί να είναι μια δύσκολη μέρα και πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι -με βάση τον όρο που έχουμε βάλει στον ελληνικό λαό και τις συνθήκες από το αποτέλεσμα- να προχωρήσουμε. Η απόφαση πρέπει να είναι συλλογική. Σε κάθε περίπτωση. Πρέπει να σκεφτόμαστε όλα τα σενάρια".

"Έχουμε μπροστά μας μαραθώνιο. Το ξεκίνημά του είναι οι 20 αυτές μέρες. Μέρες πάρα πολύ κρίσιμες, μοναδικές για το εγχείρημα μας. Ο χρόνος είναι ιστορικά πολύ μεγάλος. Θα μετρήσει στην χώρα μας, στην Ευρώπη, στον πλανήτη. θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις", κατέληξε ο Χρ. Μαντάς.  

Ραπανάκης Σπύρος - avgi.gr