ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τσακαλώτος: Μαζί με τον Αλέξη να πάμε μπροστά

Διαψεύδει όσους επέμεναν να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος


«Θέλω να σας πω ότι μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη να πάμε μπροστά» δήλωσε από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαψεύδοντας όσους επέμεναν να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος.


«Δεν σας έχω συνηθίσει σε βεβαιότητες και στη σημερινή μου ομιλία δεν θα υπάρχουν πολλές βεβαιότητες», υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να σταθεί μόνο σε μια βεβαιότητα, όπως είπε: «Μαζί με 'σας και μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε όλοι τη μάχη και θα πάμε όλοι μπροστά».

«Η αποτυχία της κυβέρνησης της Αριστεράς θα έχει σοβαρές επιπτώσεις», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στην Ευρώπη. Παίρνοντας το παράδειγμα του Podemos και του Sinn Fein, σημείωσε πως «όταν έπεσε η ΕΣΣΔ δεν έθιξε μόνο τους ορθόδοξους μαρξιστές», για να επισημάνει: «Αν πέσουμε εμείς άδοξα, αυτό θα θίξει και ανθρώπους που δεν είναι μαζί μας».

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν είναι χρήσιμη η Αριστερά σε μια χώρα με ύφεση και ανεργία 25%, θέλοντας να τονίσει ότι ο κόσμος χρειάζεται την Αριστερά για τα δύσκολα. Αναφέρθηκε και στους νέους ανθρώπους που αναδείχθηκαν και συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση (Ελ. Παπαδοπούλου, Σπ. Παπακωνσταντίνου, Α. Χαρίτσης, Θ. Μισδανίτης, Φ. Κουτεντάκης, Δ. Λιάκος, Μ. Νικολακάκης). «Αξίζουν αυτά τα παιδιά να έχουν την υποστηριξή μας, γιατί μάθανε πόσο δύσκολο είναι τα βάζεις με την εξουσία», δήλωσε ο ίδιος, καλώντας «να αφήσουμε παρακαταθήκη για αυτή τη νέα γενιά».

«Σημαντικό είναι αν θέλουμε ή όχι να κυβερνήσουμε», δήλωσε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει μεγάλη αίγλη της αντιπολίτευσης σε πολλούς και σε πολλές εδώ μέσα, που θεωρούν και θεώρησαν ότι αν σε μπλοκάρει το μνημόνιο, μπλοκάρεις σε όλα».

Ασκώντας την κριτική του επισήμανε πως «το αντίπαλο δέος του κυβερνητισμού δεν μπορεί να μας βοηθησει να πάμε μπροστά», μιλώντας για την Αριστερά που θα εμπνέει τον κόσμο.

"Μια κυβέρνηση της Αριστεράς φτιάχνει το πλαίσιο που θα δώσει αέρα και δύναμη για να παλέψει ο κόσμος"

Τόνισε ότι η Αριστερά έχει τρια πόδια, το κινηματικό, το πρόγραμμα και το εναλλακτικό παραδειγμα. «Ακόμα χρειαζόμαστε και τα τρία», διεμήνυσε ο ίδιος και προσέθεσε πως «το κινηματικό ανεβαίνει και κατεβαίνει», για να τονίσει πως είναι το πολιτικό υποκείμενο που θα δώσει χώρο στα κινήματα. «Άρα χρειάζεται και το προγραμματικό», σημείωσε ο Ευ. Τσακαλώτος. «Το κεφάλαιο δεν παλεύει μονο να μειώσει την Αριστερά, αλλα και το έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί να ζήσει», διευκρίνισε και τόνισε ότι «μια κυβέρνηση της Αριστεράς φτιάχνει το πλαίσιο που μακροπρόθεσμα θα δώσει αέρα και δύναμη για να παλέψει ο κόσμος της εργασίας».

Αναφερόμενος σε όσους δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον κινηματικό χώρο (συγκεκριμένα μίλησε για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ), επισήμανε την ανάγκη κοινής πορείας, ενώ χαριτολογώντας είπε πως «στο Αντιρατσιστικό με είχε βάλει ο Τσίπρας στο Ταμείο για να μάθω τη δουλειά του υπουργού Οικονομικών».

Όσον αφορά στο εσωκομματικό, ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ «θα δοκιμαστεί». «Να προσπαθήσουμε να μην είναι η δημοκρατία άδειο χαρτί», τόνισε, σημειώνοντας πως «όσοι αρχίζουν με την αυτοκριτική στην Ελλάδα συνήθως κάνουν κριτική για τους άλλους και έπαινο για τον εαυτό τους». «Να καταλάβουμε ότι έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα. Έγινε μεγάλο λάθος στη δημοκρατία του κόμματος μας», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην αναβολή του συνεδρίου.

Μιλώντας για το λαϊκισμό και το δίπολο αντιμνημονιακός- μνημονιακός, επισήμανε πως «εμείς το χτίσαμε στο λόγο μας», συμπληρώνοντας πως υπάρχει σε πολλά κόμματα, χωρίς όμως το στρατηγικό όραμα της Αριστεράς. Ανέφερε ως στοιχείο μαξιμαλισμού το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για το οποίο υπενθύμισε ότι είχε επιφυλάξεις για την άμεση υλοποίησή του.

Όσον αφορά στη συγκρότηση του προγράμματος του κόμματος, τόνισε πως «μπορούμε υπό προϋποθέσεις να απομονώσουμε ένα κομμάτι του μνημονίου και να αποφασίσουμε ποιές μάχες θα δώσουμε. Δεν μπορούμε να αποφασίζουν οι υπουργοί». Μεταξύ άλλων, μίλησε για το παράδειγμα των κόκκινων δανείων, των εργασιακών σχέσεων.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν προτεραιότητες, μίλησε για «πέντε πράγματα που θα αφήσουν αποτυπώματα για μια επόμενη γενιά, την υγεία, το συνεταιριστικό κίνημα και την εκπαίδευση». «Αυτό είναι για εμένα αριστερή πολιτική», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι τα πράγματα θα ήταν εύκολα. Αυτή τη μάχη να την κάνουμε, για να είμαστε περήφανοι είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: