ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Από 1 έως 8,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε έξι έρευνες



Δημοσκοπήσεις που είδαν τη δημοσιότητα την εβδομάδα που λήγει

Με προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, από 1 με 8,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται σε έξι  δημοσκοπήσεις που είδαν τη δημοσιότητα την εβδομάδα που λήγει το κυβερνητικό κόμμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προηγείται έστω και με διαφορά ψήφου καθώς ένας ψήφος θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα δίνοντας στον προπορευόμενο εκλογικό σχηματισμό την πρωτοβουλία των κινήσεων.


Παράλληλα στα αριστερά της ριζοσπαστικής αριστεράς φαίνεται να κλείνει στο 3% έως 4% το ανώτερο, η αιμορραγία που ξεκίνησε με μεγάλα λόγια και τα κανάλια καλλιέργησαν απίστευτες προσδοκίες για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ με ανάδειξη του τμήματος που προκάλεσε τη διάσπαση και την αποχώρηση σημαντικής μερίδας βουλευτών του.

Στην ΝΔ οι αντιπαραθέσεις των προσκείμενων στον Μεϊμαράκη και αυτών που ζητούν την επανάκαμψη του Αντ. Σαμαρά δεν αφήνουν ζωτικό χώρο για ανάπτυξη της κεντροδεξιάς γραμμής, ωθώντας το κόμμα στο δεξιό άκρο, όπως επιθυμούν οι στεγαζόμενοι σε αυτό ακροδεξιοί. Έτσι μπορεί να ανέβηκαν τα ποσοστά του, εντούτοις φαίνεται να έχει πιάσει οροφή η συσπείρωσή του. Και αυτό σε αντίθεση με την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις στο 50% κιαμ η νεκλογική εκστρατεία μόλις που άρχισε!

Επίσης τα κόμματα του κεντρώου χώρου δεν κατάφεραν συμφωνήσουν σε κοινή κάθοδο και αλληλοκατηγορούμενα οδεύουν στον εκλογικό στίβο για να συντριβούν ακόμη μία φορά. Πληροφορίες φέρουν τον Ευ. Βενιζέλο να έχειμπαίξει αρνητικό ρόλο στην σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να περιστρέφονται σε χαμηλά ποσοστά. Το δε Ποτάμι αναζητώντας να παίξει κάποιο που θα αναδείξει τον αρχηγό του ζητά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ αρκούμενο στο 6%. Σταθερό σε ποσοστά με μία μικρή αύξηση έρχεται το ΚΚΕ, ενώ οι ΑΝΕΛΛ του Π. Καμένου φλερτάρουν με την έξοδο από τη Βουλή και το μκόμμα του Λεβέντη προβάλλει με αξιώσεις.   

8,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Bridging Europe

 Ξεκινώντας με δημοσκόπηση-έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίρεται με 8,5% μπροστά από τη ΝΔ και με τους αναποφάσιστους να αναδεικνύονται σε «δεύτερο κόμμα».

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 26,8%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 18,3%. Στην τρίτη θέση είναι το Ποτάμι με 6,2% και ακολουθούν Λαϊκή Ενότητα με 6,1%, Χρυσή Αυγή με 5,9% και ΚΚΕ με 5,8%. Εκτός Βουλής, σύμφωνα με την έρευνα, μένουν το ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 2,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4% και η Ένωση Κεντρώων με 2,6%.  Δε γνωρίζω/δεν απαντώ είπε το 19,8%.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες ως προς τις πρόωρες εκλογές, καθώς το 43% διαφωνεί ενώ το 39%. Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι από τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας (62%) ενώ τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «υπό τις παρούσες συνθήκες προτιμάτε η Ελλάδα να μείνει ή να φύγει από την Ευρωζώνη, το 45% απάντησε να μείνει ενώ το 34% να φύγει.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 24 - 26 Αυγούστου σε δείγμα 1.015 πολίτων.

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου διαπιστώνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 25%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 22%.

Την τρίτη θέση μοιράζονται Ποτάμι και ΚΚΕ με ποσοστό 6%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 14,5%.

Πιο δημοφιλής πολιτικός Αρχηγός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 23%, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,5% (22,5%).

Τρίτος δημοφιλέστερος ο Σταύρος Θεοδωράκης (19,5%) ενώ η Φώφη Γεννηματά κατατάσσεται τέταρτη, συγκεντρώνοντας το 16%.

Ο Πάνος Καμμένος συγκεντρώνει ως αρχηγός το 13,5% θετικών γνωμών, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (13%).

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συγκεντρώνει 10% θετικών γνωμών. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, συγκέντρωσε 5% θετικών αλλά και 54% αρνητικών γνωμών.


Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc
Προβάδισμα 2,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Τρίτη ως την Παρασκευή σε 1.006 νοικοκυριά.


Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 23,2%. Ακολουθεί το Ποτάμι με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%.

Στην έκτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 3,8%. Στη Βουλή φαίνονται να εισέρχονται οριακά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι συγκεντρώνουν την προτίμηση του 3% των ερωτηθέντων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 1,3%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να κυμαίνεται στο 18,8%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 60,3%, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 17,4%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει 47,8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, και 50,9 αρνητικές και μάλλον αρνητικές. Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 9 Μαΐου, ο κ. Τσίπρας εμφάνιζε 72,5% θετικές γνώμες και 26,5% αρνητικές. Διευκρινίζεται, πάντως, ότι παραμένει πάντως πρώτος σε δημοτικότητα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 44,1%: στις θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, ενώ το 49,1% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τον ίδιο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει 42,9% θετικές γνώμες και 53,1% αρνητικές, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θετικές γνώμες 35,2%  και αρνητικές 59,5%. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει θετικές γνώμες σε ποσοστό 31,2%  και αρνητικές 66,2%, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θετικές γνώμες 23,2% και αρνητικές 68,3%, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θετικές γνώμες 11,9% και αρνητικές 84,4%, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας θετικές γνώμες 11,4% και αρνητικές 84,7, ενώ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζει θετικές γνώμες σε ποσοστό 20,9% και αρνητικές γνώμες σε ποσοστό 76,6%.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Metron Analysis

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας τόσο στην πρόθεση όσο και την εκτίμηση ψήφου καταγράφει και η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».


Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,5% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.

Στη Βουλή μπαίνουν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Λαϊκή Ενότητα με 3,8% και 3,1% αντίστιχα. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,7% ενώ το 11,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και ακολουθούν ΝΔ με 27,8%, Χρυσή Αυγή με 8,3%, Ποτάμι με 6,7%, ΚΚΕ με 5,9%, ΠΑΣΟΚ με 5,4%, Ένωση Κεντρώων με 4,9%, Λαϊκή Ενότητα με 3,1% και ΑΝΕΛ με 2,3%.

Στην εκτίμηση εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 129, η ΝΔ 75, η Χρυσή Αυγή 23, το Ποτάμι 18, το ΚΚΕ 16, το ΠΑΣΟΚ 15, η Ένωση Κεντρώων 13 και η Λαϊκή Ενότητα 11.

 Δημοσκόπηση  της ProRata για την Εφημερίδα Συντακτών

Με προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 4 μονάδων, και με αναγωγή στους αναποφάσιστους το ποσοστό του να ανέρχεται στο 29%, έναντι της ΝΔ, που φθάνει στο 25% και  με δεδομένη την προσπάθεια των καναλιών να στρέψουν το πολιτικό κλίμα κατά του κυβερνητικού κόμματος, που δρομολόγησε τις διαδικασίες για να αρχίσουν επιτέλους να πληρώνουν φόρο, όπως ορίζει ο νόμος, ανοίγει η προεκλογική εκστρατεία.

Με γνωστό το πολιτικό κλίμα, και ενώ ακόμη δεν έχει ζεσταθεί, με μεγάλο ποσοστό αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι σύμφωνα με τη  δημοσκόπηση  της εταιρίας ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία επιπλέον  "βγάζει" οκτακομματική Βουλη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 25,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή στους αναποφάσιστους, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 23%, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 19,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο 2% που σημαίνει πως μένουν εκτός Βουλής, ενώ το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπολοιπόμενο των προσδοκιών που καλλιεργούν τα τηλεοπτικά κανάλια συγκεντρώνει 3,5% ευρισκόμενο μεταξύ εισόδου και εκτός Βουλή;

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν: ΚΚΕ με 5%, ΠΑΣΟΚ με 4,5% και Ποτάμι με 4%.

Φαίνεται όμως πως ο παράγοντας που θα γίνει πολλά είναι οι αναποφάσιστοι που βγαίνουν... πρώτο κόμμα με ποσοστό 25,5%! Η δε αποχή φτάνει το 7,5%.

Το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές και μόνο το 24% τη θεωρεί σωστή. Τίποτα από τα δυο επιλέγει το 10%.

Το 68% θεωρεί πως η Ελλάδα έπρεπε να μείνει στο ευρώ ακόμη κι αν αυτό σημαίνει επιπλέον μέτρα και θυσίες, σε αντίθεση με το 28% που έχει αντίθετη άποψη και το 4% που επιλέγει το "δεν ξέρω, δεν απαντώ".

Διχασμένοι είναι οι πολίτες στο αν η κυβέρνηση με το Μνημόνιο 3 πέτυχε το καλύτερο που μπορούσε. Το 48% λέει "ναι" και το "45%" όχι. Επίσης, το 51% δεν πιστεύει πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας. Το 39% πιστεύει πως θα το κάνει και το 10% δεν απαντά.

Από κακές έως πολύ κακές είναι οι εντυπώσεις των ερωτηθέντων για τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το 50% των ερωτηθέντων έχει πολύ κακή ή κακή άποψη για τις τελευταίες κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ το ποσοστό αυτό είναι 55% για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και 32% για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 25 και 26 Αυγούστου σε δείγμα 1000 ατόμων.

MRB: Ντέρμπι στην κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου

1,8 και 2,2% σε «πρόθεση» και «εκτίμηση ψήφου», αντίστοιχα, οι διαφορές μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ., σε δημοσκόπηση της MRB για τη σημερινή «Αγορά».
Ειδικότερα, στην «πρόθεση ψήφου» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συγκεντρώνει ποσοστό 24,6% και η Ν.Δ. 22,8%, με τα λοιπά κόμματα να μετρώνται στα:
- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,2%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 5,6% 
- Κ.Κ.Ε.: 4,7% 
- ΑΝ.ΕΛ.: 2,3% 
- ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 3,9% 
- ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 4,2%
- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 4,7%
- ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 4,1%
- ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ: 16,9%
Στην «εκτίμηση ψήφου» η διαφορά μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  - Ν.Δ. "ανεβαίνει" στο 2,2%.
Αναλυτικά:
- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 29,6%
- Ν.Δ.: 27,4%
- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,5%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 6,7% 
- Κ.Κ.Ε.: 5,7% 
- ΑΝ.ΕΛ.: 2,8% 
- ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 4,7% 
- ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 5,1%
- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 5,7%
- ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 4,8%
Στην «παράσταση νίκης» ΣΥ.ΡΙΖ.Α. "βλέπει" το 55% των ερωτηθέντων, ενώ Ν.Δ. το 20,1%.
Τέλος, στην «καταλληλότητα» ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 38,1%, έναντι 31,7% του νέου Προέδρου της Ν.Δ., Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: