Στην κοινωνία και όχι στο σύστημα

"Το κόμμα μετά τις εκλογές έχει την υποχρέωση να αναστοχαστεί και να δράσει πάνω στα συμπεράσματα του", ανέφερε η Νίνα Κασιμάτη που ανέφερε ότι "παραμένει μαχόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ".


"Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα και την  Ευρώπη δεν είχε να τα βάλει με την ΕΟΚ αλλά με την εξελιγμένη της κατάσταση, την σκληρή Ε.Ε.  η οποία δεν επιτρέπει να αμφισβητηθούν οι δομές της" συμπλήρωσε η βουλευτής Β΄Πειραιά.

Η Νίνα Κασιμάτη χαρακτήρισε ως  λανθασμένη επιλογή την επίσπευση των εκλογών τον Ιανουάριο του 2015 αφού δεν υπήρχε πλήρης κυβερνητική ετοιμασία ενώ σημείωσε πως η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης δεν επιβεβαίωσε  την γραμμή για κατάργηση του μνημονίου εντός ευρώ.

"Δεν υπαινίσσομαι την έξοδο από το ευρώ. Είναι πολιτικό μας όριο και εργαλείο παρά την στρεβλή του δομή. Δεν υπολογίστηκαν σωστά τα όρια της διαπραγμάτευσης", σημείωσε. "Έχουμε ανήφορο και χρειάζεται το πρόγραμμα αντιστάθμισης" υπογράμμισε.

"Εκτός από το πρόγραμμα υπάρχει και η μνημονιακή συμφωνία από την οποία δεν πρέπει να αποποιηθούμε τις δυνατότητες βελτίωσης" σημείωσε η Νίνα Κασιμάτη.


Επιπλέον, υποστήριξε ότι η διεύρυνση που πρέπει να γίνει δεν χρειάζεται να μοιάζει με αυτή του 2014 και του 2015 καθώς "τότε θέλαμε να γίνουμε πειστικοί στο κέντρο", υποστηρίζοντας τώρα ότι πρέπει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πειστικός προς την Αριστερά.

"Άνοιγμα στην κοινωνία δεν σημαίνει ποταμοποίηση ή δημαροποίηση του κόμματος με πρόσωπα που έχουν δώσει δείγματα γραφής στην εξουσία. Να μείνουμε κοντά στην ψυχή μας με πρακτικές και ανθρώπους που έχουν δώσει την ψυχή τους και διαπιστευτήρια στην κοινωνία και όχι στο σύστημα", κατέληξε.