ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Αμοιβαία προσπάθεια για επωφελή συμφωνία σύντομα



Τσίπρας προς Γιούνκερ: Αμοιβαία προσπάθεια για να επέλθει σύντομα μια επωφελής συμφωνία
Στιγμιότυπο από την συνάντηση των δύο ανδρών.

 

Τσίπρας: Αισιόδος
Γιούνκερ: Θετικός

 

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,  η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο άνδρες είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η ανάγκη για αμοιβαία προσπάθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ώστε να επέλθει σύντομα μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, στο πλαίσιο του ρεαλισμού και της συνευθύνης.

Νωρίτερα, η Μίνα Αντρέεβα είχε αναφέρει ότι η συνάντηση έγινε ώστε οι δύο άνδρες ώστε να αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πρόοδο και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Κατά την άφιξή του στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος - και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.



Λαγκάρντ: Όχι μια "γρήγορη και βρώμικη" δουλειά


Χρειάζεται πολλή και σοβαρή δουλειά ώστε να υπάρξει μια συμφωνία που θα επιλύει ουσιαστικά την ελληνική κρίση χρέους, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικου Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, και πρόσθεσε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς προχειρότητες.

Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά ακόμη να γίνει έως ότου να υπάρξει μια συμφωνία.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη. Οι συμμετέχοντες εργάζονται, λαμβάνουν προτάσεις, συνεργάζονται και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε η Κ. Λαγκάρντ από το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Η Κ. Λαγκαρντ διευκρίνησε, επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική προσέγγιση στο ζήτημα, και όχι μια «γρήγορη και βρώμικη» δουλειά.



Λαφαζάνης προς Λοβέρδο




Η κυβέρνηση θα δεχθεί μόνο μία συμφωνία με τους δανειστές που θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου.

«Η συμφωνία που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις θα προκύψει στο βαθμό που θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα μας. Μόνο μία τέτοια συμφωνία θα δεχθεί η κυβέρνηση, όχι μία συμφωνία που θα βάζει στο ψυγείο και στο περιθώριο το πρόγραμμά μας. Όλες οι προγραμματικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα τηρηθούν απολύτως», υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: