ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Έκθετος ο Δήμος Πατρέων σχολιάζει με μη σχόλιο !

Ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης όταν είναι για ανακοινώσεις παίρνει το πρωτείο. Όταν όμως πρόκειται για θέμα που καίει δίνει εντολές για ανώνυμο σχόλιο, που το χρεώνει στον Δήμο, γενικά και αόριστα! Κώστα Πελετίδη γιατί δεν βγαίνεις ευθέως να απαντήσεις σε αυτά που σε εκθέτουν;



Κώστα Πελετίδη γιατί δεν βγαίνεις ευθέως να απαντήσεις προσωπικά σε αυτά που σε εκθέτουν; Γιατί δεν απαντάς επί της ουσίας σε αυτά που σου έθεσε ο Κώστας Σπαρτινός; Ωσπότε θα χειραγωγείσαι;



Το Γραφείου Τύπου του Δήμου Πατρέων, «ποιεί την νήσσαν» και με μία απάντηση, μη απάντηση, ξεπερνά το θέμα που αποκαλύφθηκε, μετά την ανακοίνωση της παράταξης «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», του Κ. Σπαρτινού, όπου του υπενθύμισε τις παροχές της κυβέρνησης της αριστεράς προς τον Δήμο Πατρέων, έναντι της προηγούμενης κυβέρνησης, που του προμήθευσε το… χαρτζιλίκι των δύο χιλιάδων ευρώ για να βάλει χλοοτάπητα στο γήπεδο προσφυγικών!

Στο σχόλιο του Δήμου Πατρέων, την πατρότητα του οποίου κανείς αντιδήμαρχος, ούτε ο Δήμαρχος Πελετίδης δεν τόλμησαν να  διεκδικήσουν, αναφέρονται τα εξής:


«Σε ανακοίνωση – σχόλιο για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος η παράταξη της ΡΑΠ – ΠΑΠ (που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ), ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στήριγμα η Δημοτική Αρχή και ο πατραϊκός λαός.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση που για άλλη μια φορά παίζουν το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, εξωραΐζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Την ίδια στιγμή δεν λένε κουβέντα για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αν υποχρεωτικά υλοποιηθεί θα επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση των λαϊκών οικογενειών της Πάτρας. Δεν λένε κουβέντα και για την  προετοιμαζόμενη  κλιμάκωση της φοροληστείας σε βάρος του λαού, με ταυτόχρονη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων μεγαλοκαταθετών».


Παραίτηση του Δήμου Πατρέων από ανακοπή του

Στην Αίθουσα της Οικονομικής Επιτροπής (στο κτίριο Λαδόπουλου) την 2α Ιουνίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, με το παρακάτω θέμα:

Παραίτηση του Δήμου Πατρέων από την ανακοπή του κατά της 816/2012 Διαταγής Πληρωμής του Ειρηνοδικείου Πατρών. (Εισηγητής: Διονύσης Πλέσσας – Αντ/ρχος,  Φ. Κουλούρης –Νομικός Σύμβουλος).

Θα ακολουθήσουν και άλλα δέκα θέματα.


Διακοπή ύδρευσης σε περιοχές της Πάτρας

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Τρίτη  2-6-15 και από ώρα 8.00 το πρωί , έως 12.00 το μεσημέρι, λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή Κρύα Ιτεών θα υπάρχει πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Αντιοχείας - Παραγλαύκια οδός - Αυγείου - Δημοκλέους - Αντιοχείας.

Συνιστάται να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.
Από την Υπηρεσία μας θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.
Παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών μας.

Επιστολή του Αντιδήμαρχου Παιδείας Πατρέων

Επιστολή στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, με θέμα τις οφειλές των σχολείων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΠ και το αίτημα να αναλάβει η κυβέρνηση την εξόφλησή τους. «Εμφανίζεται μια νέα μεθόδευση, καλυμμένη μέσω από τις νόμιμες υποχρεώσεις της ΔΕΗ Α.Ε. κατάσχεσης των χρημάτων του Δήμου της Πόλης μας» τονίζει ο Αντιδήμαρχος και προειδοποιεί ότι «η Δημοτική Αρχή δεν θα δεχτεί καμία παρέμβαση στα οικονομικά του Δήμου». Στην επιστολή επισυνάπτεται και η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή του κ. Αθανασόπουλου, έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Η ΔΕΗ  Α.Ε. με έγγραφο της προειδοποιεί  του Δήμου μας, ότι θα προχωρήσει στην παρακράτηση των οφειλών των Σχολικών Επιτροπών από τα Δημοτικά Τέλη που εισπράττει για λογαριασμό του και είναι υποχρεωμένη να τα αποδίδει στο κεντρικό Ταμείο του Δήμου.
Η υλοποίηση αυτού του εγγράφου θα οδηγήσει σε  αφαίρεση πόρων άρα και δυνατοτήτων από τον Δήμο Πάτρας, για την παροχή  υπηρεσιών στο λαό της Πόλης μας, αφού  τα συγκεκριμένα ποσά μόνο εκεί χρησιμοποιούνται.

Η Δημοτική Αρχή, έγκαιρα, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει από την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης του Δήμου μας  από τον κρατικό προϋπολογισμό γενικότερα, αλλά και ειδικά της οικονομικής  επιχορήγησης από τους Κ.Α.Π για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των σχολείων, που η μείωσή της οδηγεί το περιβάλλον  του σχολείου σε απελπιστική στην κυριολεξία κατάσταση.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Για 190 σχολεία ο Δήμος Πάτρας το 2009 επιχορηγήθηκε με 3.993.684€.
Για 264 σχολεία (έχουν προστεθεί από το 2010 με τον Καλλικράτη οι 4 Όμηροι Δήμοι ) επιχορήγηση μόνο 2.235.708€ δηλαδή μείωση 1.757.975 (-4.490).

Υπογραμμίζεται ότι η πραγματική μείωση ξεπερνά το 60% γιατί δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για τα ποσά που είχαν επιχορηγηθεί οι 4 Δήμοι- Βραχνεΐκων, Παραλίας, Ρίου, Μεσάτιδας το 2009.
Γι’ αυτό το λόγο πήρε πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του προβλήματος των οφειλών των Σχολικών Επιτροπών σε ΔΕΗ Α.Ε –ΟΤΕ-ΔΕΥΑΠ και αύξησης της οικονομικής επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009.

Με επιστολές και συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία, ζητούσαμε από την Κυβέρνηση (και τωρινή και προηγούμενη) να αναλάβει τις οφειλές για ΔΕΗ Α.Ε., (ύψους 343.348 €) αλλά και συνολικά για ΟΤΕ-ΔΕΥΑΠ συνολικού ποσού 809.165. Είναι αδύνατον οι Σχολικές Επιτροπές να αναλάβουν αυτό το τεράστιο βάρος με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησής τους,  με την σύμφωνη γνώμη όλων των πολιτικών δυνάμεων στις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών της ΔΕΠ του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρότι πρόκειται για δίκαιο  αίτημα  εισπράξαμε αρνητικές απαντήσεις.

Επιπλέον εμφανίζεται μια νέα μεθόδευση, καλυμμένη μέσω από τις νόμιμες υποχρεώσεις της ΔΕΗ ΑΕ κατάσχεσης των χρημάτων του Δήμου της Πόλης μας.

Πρόκειται για ενέργεια, που αντικειμενικά, αποσκοπεί να εμποδίσει  την υλοποίηση των σχεδίων και των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση  ενός μικρού μέρους  των προβλημάτων  των λαϊκών στρωμάτων της Πόλης μας.         
                
Η Κυβέρνησή σας, μέσω αυτής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. που είστε πολιτικός προϊστάμενος  αναλαμβάνει πολιτικές   ευθύνες απέναντι στο λαό της Πόλης μας σας καλούμε να ανακαλέσετε αμέσως την σχετική απόφαση.

Η Δημοτική Αρχή της Πόλης μας δεν θα δεχτεί καμία παρέμβαση στα οικονομικά του Δήμου, και θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα γι’ αυτό.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει πλήρως  την υποχρέωση:

  1. Να καλυφθούν όλες οι οφειλές των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας στην ΔΕΗ Α.Ε.-ΟΤΕ-ΔΕΥΑΠ μέσω του Κρατικού προϋπολογισμού
  2.  Να επανέλθει η οικονομική επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των Σχολείων της Πόλης μας, μέσω των Κ.Α.Π του Κρατικού προϋπολογισμού τουλάχιστον στο ύψος του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: