ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

(Bίντεο) Γ. Βαρουφάκης: Ευελιξία για το ΦΠΑ στα νησιά


Γ. Βαρουφάκης: Ευελιξία για το ΦΠΑ στα νησιά, αλλά δεν υποχωρούμε στην διάκριση των νησιωτών από τους κάτοικους των ηπειρωτικών περιοχών (Video)
Τις πιέσεις των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού.

 

Aλλά δεν υποχωρούμε στην διάκριση των νησιωτών από τους κάτοικους των ηπειρωτικών περιοχών

 

 
Τις πιέσεις των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα δείξει ευελιξία, αλλά χωρίς να υποχωρήσει στην διάκριση των κατοίκων των νησιών από τους κάτοικους των ηπειρωτικών περιοχών.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι τίμησε την δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρχει καμία μεταβολή στο ΦΠΑ στα νησιά μέχρι τον Σεπτέμβρη παρατηρώντας παράλληλα ότι «δέσμευση στο διηνεκές δεν μπορεί να υπάρξει». Ο Γ. Βαρουφάκης σχολίασε ότι από την μεριά των δανειστών υπάρχει «απολύτως ανάλγητη αντιμετώπιση των νησιών μας» κι ότι οι θεσμοί προσπερνούν τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρημάτων της κυβέρνησης από τους θεσμούς και διαφορετική από τους εταίρους, οι οποίοι είναι περισσότερο δεκτικοί. Ο Γ. Βαρουφάκης επισήμανε αυτό το ζήτημα ως ένα παράδειγμα της σημασίας «να απαλλαγούμε από την μνημονιακή δέσμευση» και της ανάγκης αυτή «να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση με τους θεσμούς».

Ακόμα ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η συζήτηση με τους εταίρους πρέπει να γίνει «στην βάση του κοινού ευρωπαϊκού κεκτημένου»  παρατηρώντας ότι αντίθετα «οι θεσμοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους». Ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι τα νησιά δεν πρέπει να λειτουργήσουν απλώς σαν «ξενοδοχειακό συγκρότημα για ξένους τουρίστες» υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται διαβούλευση από μηδενική βάση για τον «βέλτιστο τρόπο ενίσχυσης των νησιωτών».

Ο υπουργός Οικονομικών παρατήρησε με νόημα ότι το ΦΠΑ στο κόστος μεταφοράς στα νησιά είναι στο 23%, την στιγμή που η μετακίνηση είναι το μέγιστο πρόβλημα των νησιωτών. Παράλληλα, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε ένα αγώνα προς τα κάτω για το ΦΠΑ με άλλες χώρες», ενώ σχολίασε ότι πρέπει να βρεθεί ένας μη γραφειοκρατικός τρόπος για την επιστροφή του ΦΠΑ στους τουρίστες προτείνοντας ότι ίσως αυτό να γίνεται στο αεροδρόμιο.


 Παπαγιάννης Κώστας-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: