"Να μας ζήσεις αρχηγέ" είναι η κατάφαση που ακούγεται από το πρωί, σε στέκια φιλάθλων που έχουν μπουχτίσει από τις ανομίες στα επαγγελματικά αθλήματα.


Και τούτο γιατί έγινε γνωστό πως ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με απόφασή του  "ξεβρακώνει" τους παράγοντες των ΠΑΕ και ΚΑΕ, καθώς έγινε γνωστό πως  σε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των ανωνύμων αθλητικών εταιρειών, αποφάσισε να προχωρήσει.

Και δικαίως ακούγεται "υποχρέωσε τους ολιγάρχες, να μάθουν να σέβονται" τους φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα τους, αλλά παθαίνουν αναγούλα με τις δυσοσμίες που βγαίνουν από τα έγκατά της. Και να μάθουν πως πρέπει να πληρώσουν όπως ο κάθε οικογενειάρχης πληρώνει ότι του αναλογεί, και με το παραπάνω τα τελευταία χρόνια! Κι ας μην τολμά να πατήσει σε γήπεδο, να δει αγώνα με τη σύζυγό του ή με το παιδί του!

"Να πλη-ρώ-σουν", αυτό είναι το αίτημα, όλου του κόσμου.

Ο Σ. Κοντονής προχώρησε σε αυτή την απόφαση επειδή ενημερώθηκε από τις φορολογικές και οικονομικές Αρχές ότι οι έλεγχοι στα οικονομικά στοιχεία που δηλώνουν ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι πλημμελέστατοι.

Και διαβάστε τι δήλωσε ο άνθρωπος που αποφάσισε να συγκρουστεί με τα βρόμικα συμφέροντα των μεγαλοπροέδρων:

«Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Επί πολλά χρόνια, για να μη σας πω επί δεκαετίες, υπήρχε μία κατάσταση που ενώ ένας οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είχε μία ανώνυμη εταιρία και βρίσκονταν συνεχώς με την δαμόκλειο σπάθη των ελεγκτικών μηχανισμών, στις ΠΑΕ δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο» δήλωσε χθες ο υφυπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

Ο Σ. Κοντονής έκανε λόγο για «απόλυτο χάος, ασυδοσία και παρανομία. Σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ενδέχεται να έχουμε γι΄ αυτό το λόγο νομοθετική πρωτοβουλία για τα επείγοντα ζητήματα της διαφάνειας και των οικονομικών των ΠΑΕ. Η κατάσταση είναι χαοτική».