Με την συνοπτική περιγραφή "η λιτότητα σκοτώνει" άρχισε την ομιλία της στο Παρίσι  στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για μια Εναλλακτική Πολιτική, η Πρόεδρος της  Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παρέμβασή της υπενθύμισε τις επιζήμιες συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υποτίθεται ότι θα έσωζαν την Ελλάδα. Μίλησε επίσης για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα η οποία άρχισε μετά την εφαρμογή της πολιτικής των μέτρων λιτότητας από την Τρόικα. Η πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη και σύγκληση των ευρωπαϊκών δυνάμεων αντίστασης για έξοδο από τη λιτότητα.

Στο συνέδριο μετέχουν περισσότερα από 18 συνδικάτα, 80 ενώσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με ατζέντα την οικοδόμηση μιας Ευρώπης δημοκρατικής, με σεβασμό στη βούληση των λαών και του γενικού συμφέροντος και με σύνθημα "Συμμαχία κατά της Λιτότητας".

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Πιέρ Λοράν, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας. Συμμετέχει επίσης ο Γαλλοϊταλός Ερβέ Φαλτσιάνι, πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC που αποκάλυψε το σκάνδαλο με χιλιάδες φοροφυγάδες, γνωστό στην Ελλάδα ως Λίστα Λαγκάρντ.