ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ν. Βούτσης: Διεκδικούν το ρόλο νεκροθάφτη της Ε.Ε.


Ν. Βούτσης: Κάποιοι διεκδικούν το ρόλο του νεκροθάφτη της Ε.Ε., αλλά συμφωνία θα υπάρξει (Video) 

«Μετρούν τεχνικές καθυστερήσεις, αλλά συμφωνία θα υπάρξει»!

«Κάποιοι διεκδικούν το ρόλο του νεκροθάφτη της Ε.Ε., μετρούν τεχνικές καθυστερήσεις, αλλά συμφωνία θα υπάρξει» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης.  Ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «και συμφωνία θα έχουμε και τη δόση θα πληρώσουμε επειδή ακριβώς θα έχουμε συμφωνία» ενώ καθόρισε ως το ουσιώδες πολιτικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσης το κορυφαίο ζήτημα που είναι «η λιτότητα στην Ευρώπη».


Επιπλέον ο Νίκος Βούτσης τόνισε στην εκπομπή Ιντριγκα, χθες το βράδυ, ότι «δεν θα υπάρξει συμφωνία που θα σκοντάψει στο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, αλλά στον πρωθυπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο». Ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται περί συμβιβασμού, άρα θα υπάρχουν και σημεία, που δεν θα «αρέσουν» στην κυβέρνηση, όμως ο στόχος είναι να γίνει μια «συμφωνία συνολική, σε μία φάση και χωρίς μνημόνιο.» (VIDEO)

Πιο αναλυτικά, εξήγησε ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει μικρά πλεονάσματα κατά τον πρώτο και δεύτερο χρόνο, κάτω από του 1 και 1.5% (σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που είχε συμφωνήσει στο 4%).

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόνισε ο Νίκος Βούτσης αν σκεφτεί κανείς ότι τα δύο πρώτα χρόνια θα ξεδιπλωθούν τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα για τη χώρα. Πρόσθεσε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση, η κυβέρνηση να νομοθετήσει για τα εργασιακά.

Μόνο που δεν έκλαψε, ο κ. Κωνσταντινόπουλος για τις «επενδύσεις» στα σκουπίδια!

Αναφορικά με το ζήτημα των σύμμεικτων σκουπιδιών ο Νίκος Βούτσης ξεκαθάρισε ότι: «Οποιοδήποτε εργοστάσιο (φαραωνικές εγκαταστάσεις που ήθελαν δεκάδες, χιλιάδες τόνους σκουπιδιών για να τρέφονται ) με αρχή που είχε γίνει στην Αττική, οποιαδήποτε τέτοια εγκατάσταση δεν έχει θέση στο νέο σχεδιασμό πανελλαδικά. Σημείωσε ότι η Ε.Ε. δεν εγκρίνει με τίποτα, τέτοιου είδους μεγάλες εγκαταστάσεις».

Ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος υπερασπίστηκε τις υπάρχουσες επενδύσεις για τα σκουπίδια λέγοντας:  «Έχουν πάρει έγκριση», «Οι επενδύσεις για τα σκουπίδια έχουν εγκριθεί και έχει δοθεί και το μέρος των χρημάτων».

«Θα τα δούμε αυτά, ξέρετε το θέμα των σύμμεικτων σκουπιδιών;» ανταπάντησε ο υπουργός Εσωτερικών συνεχίζοντας ότι  «ούτε ευρώ δεν δίνει η Ε.Ε. σε τέτοιου είδους προγράμματα» και επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι  οι υπάρχουσες επενδύσεις «θα υποταχθούν στο νέο σχεδιασμό».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πάει στο 70%, η κομποστοποίηση, η πρόληψη και η ανακύκλωση όπως απαιτεί και ο διεθνής ευρωπαϊκός κανόνας. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Ο σχεδιασμός έχει αλλάξει ήδη εδώ και χρόνια από την Ε.Ε., επειδή συνεχίσατε να υπογράφετε αυτά τα τέρατα, αντί της κομποστοποίησης», δεν σημαίνει ότι θα τα ακολουθήσουμε κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων της Ε.Ε.

Κατερίνα Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: