ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΕΚΤ: Δεν προβλέπουν στάση πληρωμών από την Ελλάδα


Και οι του Podemos συνιστούν αντίσταση και τονίζουν: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το εμβόλιο για να μη μεταδοθεί ο ιός της Αριστεράς σε Ισπανία και Ιταλία... 

Οι επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα στις τράπεζες της χώρας δεν μπορούν να προβλεφθούν.


Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βίτορ Κονστάνσιο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν προβλέπει ότι η Ελλάδα θα αθετήσει τις υποχρεώσεις της.

«Δεν αναμένω ότι θα συμβεί» επισήμανε ο κ. Κονστάνσιο σχετικά με το ενδεχόμενο μιας στάσης πληρωμών.

Πάντως και με αφορμή την νίκη του Podemos στην  Πορτογαλία, σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιάμαλη Αναστασία ο καθηγητής Κοινωνιολογίας, διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα (Πορτογαλία) Μποαβεντούρα ντε Σόουζα Σάντος, ερωτώμενος "πώς βλέπουν οι Πορτογάλοι τους Έλληνες; Είμαστε οι κακοί μαθητές που τόλμησαν να πουν "όχι" στη λιτότητα και θα τιμωρηθούν;" απάντησε, πολύ χαρακτηριστικά, με τα παρακάτω: 

 
Μην αφήσετε τα κινήματα να απομακρυνθούν, ο στόχος είναι να απομακρυνθεί ο κόσμος από εσάς. Η μεσαία τάξη θα είναι αυτή που θα απομακρυνθεί πρώτη... Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το εμβόλιο για να μη μεταδοθεί ο ιός της Αριστεράς σε Ισπανία και Ιταλία...


Στην συνέντευξή ο καθηγητής είπε ακόμη:

"Είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε αυτή τη στιγμή για τον πορτογαλικό λαό. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, ιδίως στον Νότο, είναι πολωμένες. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο προσεγγίσεις, ή και τρεις αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον, οι συντηρητικοί κυβερνητικοί, που είναι πιο Γερμανοί κι από τους Γερμανούς, όπως ειπώθηκε από την Άνγκελα Μέρκελ. Για τη συντηρητική κυβέρνηση και το μιντιακό σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι παράλογο, διότι, σε τελική ανάλυση, οι δομικές μεταρρυθμίσεις και γίνονται, και επιτυγχάνουν σύμφωνα με αυτούς. Δημιουργούν την εικόνα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ώθησε τη χώρα να γίνει ο κακός μαθητής.

Στη δεύτερη κατηγορία είμαστε αυτοί που αγχώνονται να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι η τελευταία μας ελπίδα και η τελευταία ελπίδα τής Αριστεράς στην Ευρώπη. Αν αποτύχει, το μέλλον είναι ο φασισμός και η αναταραχή. Η Αριστερά στην Πορτογαλία, το Μπλόκο, προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο. Ζούμε την εμπειρία αυτή μαζί σας.

Τρίτη κατηγορία οι Σοσιαλιστές, που δεν έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, όπως το ΠΑΣΟΚ, και ενδέχεται να κερδίσουν τις εκλογές. Όταν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Σοσιαλιστές χαιρέτισαν τη νίκη, παραδέχθηκαν ότι πρέπει να μπει τέλος στη λιτότητα και ότι χρειάζονται αλλαγές στην Ευρώπη. Αυτή είναι η μεσαία θέση, που θα επωφεληθεί από όποιες αλλαγές καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ταυτιστεί.

Για εμάς στην Αριστερά, το -ελληνικό, πορτογαλικό, ισπανικό- χρέος είναι μη βιώσιμο και απεχθές και χρειάζεται απομείωση. Ταράχθηκα όταν διάβασα το πρόγραμμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος (σ.σ.: του ΠΑΣΟΚ). Είναι βαθιά συντηρητικό, δεν μιλά για τέλος στη λιτότητα, δεν υπάρχει καμιά κόκκινη γραμμή στα εργασιακά. Έχουν παραδοθεί.

Φοβάμαι για το μέλλον της Ευρώπης, ειδικά με τους πούρους νεοφιλελεύθερους που ηγούνται της Κομισιόν και των θεσμών, που επιθυμούν να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Έλληνες να πάρουν ένα τυράκι και μια πιο προνομιακή μεταχείριση αν απομακρυνθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μην αφήσετε τα κινήματα να απομακρυνθούν, ο στόχος είναι να απομακρυνθεί ο κόσμος από εσάς. Η μεσαία τάξη θα είναι αυτή που θα απομακρυνθεί πρώτη... Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το εμβόλιο για να μη μεταδοθεί ο ιός της Αριστεράς σε Ισπανία και Ιταλία...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: