ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Θέματα ιστορικής Μνήμης στο επόμενο Δημοτ. Συμβούλιο

Από την ημέρα της 18 Απριλίου 2010, των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους 125 εκτελεσμένους στο Γηροκομειό, κατά τον Εμφύλιο 1946-1949.



Τα έθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πατρέων, στην συνεδρίαση της 27 Μαΐου


Θέματα ιστορικής Μνήμης ετέθησαν στην συνρφρίαση της 27 Μαΐου από τις δημοτικές παρατάξεις, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη Κώστα Σπαρτινού.

Αφορμή εδόθη, από το γεγονός ότι παρόλο που έχουν περάσει δύο μήνες η δημοτική αρχή δεν έχει πραγματοποιήσει την τελετή μνήμης για τους 125 εκτελεσμένους στο Γηροκομειό Πατρών.

Ο Δήμαρχος Πελετίδης, ισχυρίστηε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία και ότι αυθαίρετα καθορίστηκε από τους διοργανωτές. Απέκρυψε όμως ότι πλησίον της 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται, από τον Δήμο σε συνεργασία με τους συλλόγους μνήμης «Πέτρινα Χρόνια» και ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας. 

Μάλιστα πρότεινε «όποιος θέλει μπορεί να πάει στο Γηροκομειό. Εμείς είπε του ΚΚΕ πάμε».
Στην προσπάθειά του  να αποποιηθεί την ευθύνη της διοργάνωσης τον επανέφερε ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που του υπενθύμισε ότι ο Δήμος τελεί την εκδήλωση ανελλιπώς από το 1996, από κοινού με τους συλλόγους.

Στο αίτημα για συζήτηση του θέματος συνέκλιναν οι παρατάξεις Κ. Σπαρτινού, Γ. Δημαρά, Χρ. Πατούχα, Βίβιαν Σαμούρης και επικρότησαν οι παρατάξεις του κ. Ντρίνια και του Ν. Τζανάκου. Μπροστά σε αυτή την απομόνωση, υποχρεώθηκε η δημοτική αρχή να ορίσει δια της προέδρου του Δημ. Συμβουλίου, ημέρα συζήτησης του θέματος την επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.
Έτσι ενώ το θέμα άνοιξε θα ακολουθήσουν και τα θέματα άλλων εκδηλώσεων, που ο Δήμος αποφεύγει να δεχθεί τη συνεργασία όσων δεν ελέγχει κομματικά.

Δηλαδή αυτής της 4-12-1944, για την μαζική εκτέλεση των πατριωτών στου Μουρτζούχου, που τελούσε επί σειρά ετών από κοινού με τους συλλόγους, της 21-4-1967 που φέτος αρνήθηκε χαιρετισμό παρευρισκομένων συλλόγων και της 9-5-1944 για τον απαγχονισμό των έντεκα αντιστασιακών στα Ψηλαλώνια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: