ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ισπανική υποχώρηση


Διαχρονικό έως σήμερα - Χαρισμένο στους φίλους του Σαμαρο-Βενιζελισμού!

Ανέβηκε στις 8 Μαρ 2011. Κοζανίτικο τακίμι αποκριές Κοζάνη 2011 φανός πηγάδι κεραμαριό από τον Dimitris Gkithonas -

  • |Τελικά τι έγινε εκεί στην Ισπανία; Ποιο ήταν αυτό το μυστικό που μας κρατούσαν τόσο καιρό κρυφό οι εν Ελλάδι οπαδοί του Ραχόι; Ποια είναι αυτή η περίφημη Άντα που γι' αυτήν μιλάει σήμερα όλη η Ευρώπη; Τι εννοούν αυτοί οι άσχετοι του BBC, όταν λένε πως η Ισπανία άλλαξε την Κυριακή πολιτική σελίδα; Μα καλά, δεν βούλιαζαν τόσο καιρό οι Podemos στα απόνερα των success stories της ισπανικής κυβέρνησης; Θυμάμαι τη διήγηση ενός φίλου που είχε επισκεφθεί πριν καιρό τη Βαρκελώνη και μου μετέφερε την εικόνα με τα πανό που κρέμονταν σε χιλιάδες μπαλκόνια της πόλης και έγραφαν το σύνθημα «Θέλουμε μια γειτονιά με αξιοπρέπεια».
Με αυτή την εικόνα κατά νου, όσες φορές στο πολύ πρόσφατο παρελθόν είχα τολμήσει να μιλήσω δημοσίως για τις επερχόμενες αλλαγές στην Ισπανία δεχόμουν έναν καταιγισμό δημοσκοπικών αποτελεσμάτων που προέβλεπαν τον θρίαμβο του φίλου του πρώην πρωθυπουργού μας και τον καταποντισμό των Podemos και της ευρύτερης Αριστεράς. Γελούσαν ειρωνικά για τη φράση του Πάμπλο Ιγκλέσιας «first we take Athens and then we take Madrid» και κόντευαν να με πείσουν πως όλα όσα νιώσαμε εκείνο το βράδυ στην Ομόνοια ήταν σαν όνειρα τρύπιας δεκάρας. Μέχρι και κόντρες μεταξύ Ιγκλέσιας και Τσίπρα είχαν ανακαλύψει εσχάτως οι πασοκονεοδημοκράτες συνομιλητές μου, στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν το κλίμα σύμπραξης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Podemos που έρχεται να διαταράξει τη δεξιά γραμμή της Μεσογείου.

Και ενώ όλα παρουσιάζονταν σαν ένα όνειρο μεσογειακής νυκτός, ήρθαν τα αυτοδιοικητικά αποτελέσματα της Κυριακής να ανατρέψουν την τεχνητή πραγματικότητα των φίλων μου. «Η κατάρρευση του Λαϊκού Κόμματος προκαλεί ανατροπή υπέρ της Αριστεράς» γράφει στην πρώτη σελίδα η "El Pais" της Δευτέρας κι εγώ ψάχνω αντίγραφο για να το δείξω στους φίλους μου, μπας και πειστούν πως το 2015 είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής στην Ισπανία ήταν η πρώτη πράξη της δεξιάς υποχώρησης στην Ιβηρική. Οι βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου πλησιάζουν και, όπως επισημαίνει ο ισπανικός Τύπος, ο Ραχόι θα έχει την τύχη του Έλληνα ομοιδεάτη του. Κι ας λένε οι φίλοι μου πως δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο την Κυριακή στην Ισπανία. Γιατί αν ο πολιτικός του φίλος χάνει το 50% της δύναμής του και τον ψηφίζουν μόνο 2,5 εκατομμύρια πολίτες από τα 21 εκατομμύρια που ψήφισαν συνολικά, ε, τότε μάλλον ο δικός τους άνθρωπος στην Ισπανία έχει καταποντιστεί και το BBC ξέρει κάτι παραπάνω από αυτούς.

Κατσάκος Πέτρος-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: