Καταγγελία Β. Κορκίδη στην Εξεταστική, για την παραπάνω ιταμή πρόκληση του Τόμσεν της Τρόικας

«Και 300 ευρώ καλά είναι για να ζήσει ο Έλληνας»! Η φράση αυτή ανήκει στον Πολ Τόμσεν,  όπως αποκάλυψε σήμερα  ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το πώς εισήλθε η Ελλάδα στα μνημόνια.


Ο Β. Κορκίδης αναφέρθηκε σε μία συνάντηση που είχε η ΕΣΕΕ με την τρόικα το 2011, κατά την οποία «αρνηθήκαμε τις θέσεις της τρόικας για μείωση μισθών. Μας είπαν ότι κάνουμε λάθος και να συγκρίνουμε με τις άλλες χώρες των Βαλκανίων. Μου  είπε ο Τόμσεν ότι «και 300 ευρώ καλά είναι για να ζήσει ο Έλληνας»! Και τον ρώτησα να μου πει πόσα παίρνει εκείνος».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφερόμενος στην περίοδο των μνημονίων τόνισε ότι «έγιναν τραγικά λάθη», επισημαίνοντας  όμως ότι δεν υπήρχε δόλος. «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει Έλληνας πολιτικός που θέλει να βλάψει την πατρίδα του, δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρξαν κάποιοι που ήθελαν να βλάψουν τον ελληνικό λαό. Συνάντησα την ανεπάρκεια. Να ζητήσουν κάποιοι συγγνώμη».

«Κάποιοι βιάστηκαν να μας βάλουν στο μνημόνιο. Και κάποιοι από την αγωνία τους βιάστηκαν να μας βγάλουν. Και τα δύο απέτυχαν», κατέληξε.

Ο Β. Κορκίδης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του είχε αντιπαράθεση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την τρόικα και τα μνημόνια.

«Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της τρόικας, ανά δίμηνο, ανά τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές. Υπάρχουν 6.500 οφειλέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που οφείλουν τα 60 δις ευρώ από τα 77 δισ. ευρώ των οφειλών. Τα καταγράψατε ποτέ αυτά κ. Σταικούρα; Αυτά είναι μια ελληνική λίστα Λαγκάρντ. Ζητούσαμε την αποποινικοποίηση των οφειλών μέχρι 5.000 γιατί δεν το κάνατε κύριε Σταϊκούρα; Οι ρυθμίσεις για τις 72 έως 100 δόσεις γιατί δεν επιβράβευσαν τους συνεπείς;» τόνισε απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό.