«Η συμφωνία θα είναι οικονομική και πολιτική και θα έχει μεσομακροπρόθεσμο χαρακτήρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.


«Μέσα στην εβδομάδα θεωρούμε ότι θα υπάρχει συμφωνία», ανέφερε, μιλώντας στον "Σκάι", υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία αυτή "θα είναι έντιμη, καθαρή, διαυγής". Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να περιέχει και "επώδυνα" μέτρα.

Ερωτηθείς για το αν η κυβερνητική πλειοψηφία εγκρίνει ή όχι τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή, είπε ότι «αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές. Μια συμφωνία ή ένα νομοσχέδιο μπορεί να περάσει με συναίνεση, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει για τη συμφωνία που δεν υπάρχει προγραμματική συναίνεση».

Για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, είπε ότι «η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται, όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε. Αν είναι κάτι να ξινίζει, θα ξινίζει σε όλους μας».

Σχολιάζοντας την επιλογή της κ. Παναρίτη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ανέφερε: «Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο».