ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πολιτική ανασκόπηση διημέρου του ΣΥΡΙΖΑ




Συνέντευξη ΥΠΟΙΚ

Για τις τράπεζες του εξωτερικού συζητείται να θεσπισθεί η υποχρέωση καταβολής φόρου 15% προκειμένου να εξασφαλίζεται η νομιμοποίηση τους ενώ δεν θα προβλέπεται υποχρέωση επαναπατρισμού τους. Για τις αδήλωτες καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες προτείνεται η καταβολή φόρου 30% με τις ίδιες προϋποθέσεις. Όσοι νομιμοποιήσουν τις καταθέσεις τους θα απαλλάσσονται από διώξεις για λόγους φοροδιαφυγής όχι όμως και για ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος.


Σε ο,τι αφορά τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί ακόμη και το καθεστώς φορολογίας καυσίμων.

Δείτε εδώ αναλυτικότερα στοιχεία από τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών.

Διάψευση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών και ΑΤΜ

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς. Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση.

Σχετικά με τη μεταφορά υπολοίπων από τραπεζικούς λογαριασμούς

Πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς που παρουσιάζουν στις 15/03/2015 υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ. Δηλαδή πρόκειται στην ουσία για αδρανείς λογαριασμούς που στο σύνολο τους για τους 1039 φορείς δεν ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Επίσης όπως αναγράφεται στην απόφαση αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2009. Επισημαίνεται τέλος ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν εκδοθεί στο παρελθόν, τις προηγούμενες χρονιές, για περίπου άλλους 2000 φορείς του Δημοσίου. 

Παρατείνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Παράταση έως τις 26 Ιουνίου πήρε η προθεσμία για την αίτηση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη, η τεράστια ανταπόκριση στη ρύθμιση του ν.4321/2015 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα την παράταση αυτής. Στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ. Αν κι ένας αριθμός απ' αυτές τις αιτήσεις θεωρείται πιθανό ότι δεν θα “κλείσει”, είναι ολοφάνερο ότι η ανταπόκριση στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Μέχρι στιγμής, στα δημόσια ταμεία έχουν εισρεύσει περισσότερα από 300 εκ. ευρώ. Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία. 

ΠτΔ: Οι προτάσεις στα εργασιακά επιβάλλονται από το Διεθνές Δίκαιο

«Υποχρέωση της Ελλάδας που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο είναι οι προτάσεις που υποβάλλει η ελληνική πλευρά στους θεσμούς για τα εργασιακά» διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος από την πλευρά του αναγνώρισε την κρισιμότητα των ημερών ως προς τις διαπραγματεύσεις.

Παράταση ως 26 Ιουνίου στη ρύθμιση των 100

Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τις 26 Ιουνίου 2015 ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη η οποία σημείωσε ότι, ως τώρα, η ανταπόκριση των φορολογούμενων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Την παράταση για τη ρύθμιση των στεγαστικών του ΟΕΚ ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

Την παράταση της προθεσμίας για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ, ενόψει της επιμήκυνσης των δανείων που έλαβαν από τα πιστωτικά ιδρύματα ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Παρασκευόπουλος: Καμιά υπόθεση στη λίστα Λαγκάρντ δεν έχει παραγραφεί

Καμιά υπόθεση εμπλεκομένου προσώπου στη λίστα Λαγκάρντ δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή μέχρι σήμερα σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο υπουργός, επικαλείται έγγραφο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Αθανασίου, σύμφωνα με το οποίο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά και νομικά πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ. Αναφέρεται επίσης, ότι, η εν λόγω υπηρεσία έχει υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες ελβετικές αρχές.

Ν. Τόσκας: Επείγουσα ανάγκη επέβαλε την μετάβασή μου στο
Το κόστος καυσίμων της συγκεκριμένης πτήσης ανήλθε στο ποσό των 302 ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης ήταν σε ετοιμότητα άλλα τρία ιπτάμενα μέσα για να εξυπηρετήσουν τυχόν ανάγκες διακομιδών.

Βαρουφάκης: Η συμφωνία της Siemens θα επανεξεταστεί

«Είναι δεδομένο ότι η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστο του 2012 θα επανεξεταστεί, όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση» τονίζει ο Βαρουφάκης και προσθέτει ότι «εφόσον προκύψουν ευθύνες σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου, αυτές θα αποδοθούν».  Όπως ειδικότερα αναφέρει, «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πολιτικά, ηθικά και νομικά να διαλευκάνει πλήρως όλες τις πτυχές του σκανδάλου της Siemens». Ταυτόχρονα, επικαλείται και σχετικό δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε που υπουργείο Οικονομικών για το θέμα, σύμφωνα με το οποίο «ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος εκπροσώπησε το ελληνικό Δημόσιο  στην προσφυγή κατά της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, δεν ζήτησε την άποψη της πολιτικής ηγεσίας για το εν λόγω θέμα».

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή του ΕΣΠΑ

«Η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ,  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 31/12/2014 ανερχόταν άνω του 85%» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: