ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: ΑΠΟ ΜΠΡΑΟΥΝ – ΦΙΣΕΡ – ΚΡΑΦΤ



Του  ΝΤΙΝΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τα δίκαιο αίτημα της χώρας μας για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και η καταβολή  πολεμικών αποζημιώσεων λόγο των καταστροφών που προξένησαν  τα ναζιστικά στρατεύματα έχει ισχυρή υποστήριξη και μέσα στην Γερμανία.


Δεν είναι σημερινή αυτή η στήριξη, υπάρχει από δεκαετιών πλην όμως τώρα, πολίτες συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, ινστιτούτα, κοινωνικές ομάδες κ.α. θέτουν επί τάπητος το θέμα αυτό συνδέοντάς το άμεσα με την δύσκολη κατάσταση που  βρισκόμαστε.

Στην Γερμανία και όχι μόνο, καλλιεργείται σκοπίμως ο μύθος ότι όλα τα οφειλόμενα πρέπει να τα πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, οι πολίτες που και εκεί υπέστησαν τα πάνδεινα κάτω από τη μπότα του Ναζισμού ή «μέσα» στη μπότα του φασισμού.

Κύριοι ωφελημένοι από την «κλοπή των αιώνων» ήταν πρωτίστως το Ναζιστικό καθεστώς και ισόποσα, ίσως και περισσότερο τα οικονομικά  του στηρίγματα. 

Οι παλιότεροι θυμόμαστε καλά το υπέροχο τραγούδι του Μάνου Λοίζου, ο Πέτρος, ο Γιόχαν και ο Φραντς, οι νεώτεροι ας το αναζητήσουν.

Σε αυτό το τραγούδι γίνεται λόγος για την «αγία Τριάδα» του καπιταλισμού στη Γερμανία: του Μπράουν - Φίσερ και Κραφτ οι οποίοι κατά πως τους συμφέρει συμπράττουν ή «τσακώνονται» εξυπηρετώντας σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντά τους.

 Η σημερινή TissenGroup  είναι διάδοχος της τότε Φρίντριχ Γκρούπ, η Siemens,   η καπνοβιομηχανία Ρετσμα Α.Ε καταλήστεψαν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας πλουτίζοντας ενώ παράλληλα  καταστρεφόταν κάθε παραγωγική πηγή αυτού του τόπου και παράλληλα αφάνιζαν, με τη συνεργασία των ναζιστικών στρατευμάτων κάθε υποδομή.

Όλοι αυτοί οι κολοσσοί, έκτοτε, συνεχίζουν το «θεάρεστο» έργο τους στην καθημαγμένη χώρα  ο κατάλογος  εμπλουτίστηκε από επιχειρηματικά μεγαθήρια που εκμεταλλεύονται ασύστολα  κάθε δυνατότητα της χώρας.

Ξεκινώντας από τη Deutche  Telecom την κρατική που αγόρασε τον κρατικό ΟΤΕ… την Hochtief, την  Allianz την Bayer  και τόσες άλλες εταιρείες που έχουν μακρινή επιχειρηματική αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΗ δραστηριότητα, είναι οι κυρίως,  ωφελημένες   διαχρονικά.

 Οι όμιλοι της διαπλοκής αξιοποίησαν κάθε πολιτική δυνατότητα, κάθε αθέμιτο μέσο, κάθε, παρανομία προκειμένου να ισχυροποιηθούν επιχειρηματικά και να «κονομήσουν» οι μέτοχοί τους. Την ίδια  ώρα που οι Γερμανοί εργαζόμενοι ζούσαν στα όρια της επιβίωσης ή βρίσκονται επί χρόνια στην πρέσα της νεοφιλελεύθερης λιτότητας. Την ίδια ώρα που εκατομμύρια  πολιτών της  πρώην Ανατολικής Γερμανίας ζουν στην φτώχεια και την εγκατάλειψη θύματα εκτός των άλλων και ενός εσωτερικού–ενδογερμανικού ρατσισμού.

Το αίτημα τη χώρας  μας είναι δίκαιο και αναγνωρισμένο, οι μόνοι που το αρνούνται ή θεωρούν ότι έχει …παραγραφεί είναι κάποια… ζαγάρια στο εσωτερικό και φυσικά τα οικονομικά λόμπι της Γερμανίας αι οι πολιτικοί τους εκφραστές.

Η Γερμανία οφείλει , αν θέλει να επικαλείται τον ρόλο της ως συνδετικού κρίκου της Ευρώπης, της ηγέτιδας δύναμης αλλά και του «ηθικού» καθοδηγητή να πληρώσει όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος της. Οι… Μπράουν – Φίσερ και Κράφτ έχουν συρρεύσει άπειρα χρήματα δεν χρειάζεται να πληρώσουν οι Γερμανοί πολίτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: