Συνεχίζουν εκδικητικά και εντείνουν τον εκβιασμό οι δανειστές της Ελλάδας.


Υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα των μέχρι χθες τεχνικών διαπραγματεύσεων στο Brussels Group είναι ανεπαρκή και δεν δικαιολογούν μια απόφαση για τη σύγκληση ενός έκτακτου Eurogroup την επόμενη εβδομάδα που θα επικύρωνε τη συμφωνία.

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα που εξάγεται από τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group).

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, η Eυρωομάδα Εργασίας διαπίστωσε ότι υπάρχουν ακόμη διαφορές στα δημοσιονομικά θέματα, στο συνταξιοδοτικό, στην αγορά εργασίας αλλά και σε άλλα ζητήματα. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μια σειρά από ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται σε αντίθεση με τη δέσμευση που η ίδια είχε αναλάβει στις 20 Φεβρουαρίου (Eurogroup) ότι δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Η ίδια πάντα πηγή στις Βρυξέλλες τόνισε ότι, με τα σημερινά δεδομένα, θα πρέπει να αποκλειστεί μια έκτακτη σύγκλιση του Eurogoroup την επόμενη εβδομάδα, διατυπώνοντας τη γνωστή πλέον εκβιαστική απειλή ότι, μόνον αν τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για τη λήψη της τελικής απόφασης από ένα έκτακτο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.

Δαράτος Γιώργος-aygi.gr