Σκληραίνει την στάση της η Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνοντας αυτή τη φορά ότι "η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι μία πιθανότητα".

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που θα δημοσιευθεί αύριο, προσθέτει ότι  "μια τέτοια έξοδος δεν θα είναι «ένας υγιεινός περίπατος», αλλά πλέον δεν θα σηματοδοτήσει «το τέλος του ευρώ».


Μιλώντας ακόμη σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό στο περιθώριο της συνόδου των κρατών της Ομάδα των Επτά (G7) στη Δρέσδη, δήλωσε ότι "κανένα ουσιαστικό αποτελέσματα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τις συνομιλίες Ελλάδας -θεσμών".

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται με την Ελλάδα, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για το εάν η Ελλάδα θα καταβάλει στις 5 Ιουνίου την δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εάν θα είναι συνολικά συνεπής στις υποχρεώσεις της η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ απάντησε: «Έχω καλό προαίσθημα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της».