ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πρόοδο στις συζητήσεις διαπιστώνει ο Ντομπρόβσκις



Εξαιτίας διακοπής ρεύματος η καθυστέρηση στο Brussels Group

Βαθμιαία πρόοδος στις τεχνικές διαβουλεύσεις με την Ελλάδα σημειώνεται, τη στιγμή που οι συζητήσεις συνεχίζονται, όπως δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.


Στο μεταξύ  με καθυστέρηση θα αρχίσουν το απόγευμα οι εργασίες του Brussels Group, ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα στις 14:00 (ώρα Βρυξελλών), καθώς  διακοπή ρεύματος στο Σαρλερουά δεν επέτρεψε στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Όπως είπε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπάρχουν σημαντικά θέματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό συζήτηση σε σχέση «με τους δημοσιονομικούς στόχους και το πρωτογενές πλεόνασμα», και «θέματα που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις των συντάξεων, τους δημόσιους υπαλλήλους».

Αναγνωρίζει ως τομείς στους οποίους έχει σημειωθεί πρόοδος το σύστημα ΦΠΑ, για το οποίο η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για νέες προτάσεις. Είναι εξίσου σαφές, είπε ο ίδιος, πως «πρέπει πολύ γρήγορα να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία, καθώς βρισκόμαστε μήνες πίσω από το αρχικό πρόγραμμα», σύμφωνα με το οποίο η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα έπρεπε να έχει επιτευχθεί στα τέλη Απριλίου. Επιπλέον έκανε λόγο για «σφικτό χρονοδιάγραμμα» στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως ο βασικός λόγος για τη γρήγορη επίτευξη συμφωνίας είναι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει. «Δεν βάζουμε προθεσμίες, ότι θα τελειώσουμε τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Γιατί η πρώτη προθεσμία ήταν το τέλος Απριλίου. Όσο το συντομότερο τόσο καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση, τέλος, σχετικά με το εάν η Επιτροπή υφίσταται πιέσεις από τις ΗΠΑ για την επίτευξη συμφωνίας, είπε: «Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία καταρχάς με τα θεσμικά όργανα, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, και οι ΗΠΑ συμβάλλουν μάλλον έμμεσα στη συζήτηση ως σημαντικός μέτοχος του ΔΝΤ.

Υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων όπως και με πολλές άλλες χώρες για το ελληνικό ζήτημα, και συμμεριζόμαστε την άποψη ότι χρειάζεται μια επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό. Αλλά για να καταλήξουμε σε αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένας αξιόπιστος και συνεκτικός κατάλογος μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά».

Καθυστέρηση στο Brussels Group


Τέλος με καθυστέρηση θα αρχίσουν το απόγευμα οι εργασίες του Brussels Group, παρόλο που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα στις 2 μμ (ώρα Βρυξελλών). Αιτία αποτέλεσε η  διακοπή ρεύματος στο Σαρλερουά και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Προσγειώθηκε στο Ντίσελντορφ, για να ταξιδέψει οδικώς ως τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, το πρόβλημα δεν αναμενόταν να λυθεί πριν από τις 3 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.

Το Brussels Group είναι σημαντικό, καθώς διευθετεί τις τελευταίες εκκρεμότητες της συμφωνίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: