ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου λυμάτων Αιγίου
Την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση του Κεντρικού Αντλιοστασίου Λυμάτων Αιγίου» υπέγραψαν, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας, Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του Κεντρικού Αντλιοστασίου Αιγίου, το οποίο εξυπηρετεί τη διάθεση των λυμάτων της πόλης του Αιγίου προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αιγίου (ΕΕΛ). Επίσης, δια του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού εξυπηρετεί και τη διάθεση των λυμάτων της ανατολικής Αιγιαλείας. 
Με βάση την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια. Πρόκειται να κατασκευαστούν κεντρικοί αποχετευτικοί αγωγοί στους παραλιακούς οικισμούς από το Δήμο Ερινεού έως τον Δήμο Αιγείρας. Είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και χρηματοδοτείται  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου: Γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ροδοζάχαρη με ροδοπέταλα από τους ροδώνες της Ι. Μ. Ταξιαρχών
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας, κατά τη διενέργεια ελέγχων έπειτα από καταγγελία, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με τα στοιχεία: ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΡΟΔΟΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΔΩΝΕΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ», Καθ. Βάρος 450 γρ. με ημερομηνία παραγωγής 10-02-2020 και ημερομηνία λήξης 10-02-2022, που παράγεται από την εταιρεία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και σε συνεργασία με τη Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, το προϊόν κρίθηκε ΜΗ  ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ ως προς τη σύνθεση διότι περιέχει τη μη επιτρεπόμενη για την κατηγορία του χρωστική Ε 127 (ερυθροσίνη) σε ποσοστό 23,2 mg/Kg
Το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω), να μην το καταναλώσουν.

Δωρεάν Προληπτικός Ιατρικός Έλεγχος σε παιδιά στην Πάτρα
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την εφαρμογή προγραμμάτων προάσπισης και προαγωγής της υγείας και ευεξίας του ατόμου. Επίσης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προνοιακού χαρακτήρα που ανάγονται στην κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με το σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υλοποίηση δωρεάν προληπτικού ιατρικού ελέγχου σε παιδιά στην Πάτρα, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών.
Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση των παιδιών/μαθητών και των γονέων τους για τις προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην εξασφάλιση της καλής υγείας. Δίνεται έμφαση στα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία ενημερώνονται για τη σωστή ανάπτυξή τους και την υιοθέτηση νέας συμπεριφοράς αναφορικά με την υγιεινή του σώματος και της όρασής τους. 
Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου Α΄ από Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 έως και Παρασκευή 19  Ιουνίου 2020, κατά τις ώρες από 09:00 έως 14:30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες ή για ραντεβού με την κα Μαίρη Καλύβα στο τηλέφωνο: 2610-332499.
«Ενώνουμε δυνάμεις με οργανώσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα όπως το χαμόγελο του παιδιού για την προστασία της υγείας των παιδιών της Περιφέρειάς μας.  Πρόθεσή μας είναι στην πράξη να αποδείξουμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη οδηγεί τις δράσεις μας. Το μέλλον της πατρίδας μας στηρίζεται στη καλή υγεία της επόμενης γενιάς και κύρια αποστολή μας είναι η διαφύλαξη και πρόληψη από κάθε ανιχνεύσιμη ασθένεια. Η προγραμματική μας συμφωνία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα ενδυναμωθεί και θα υλοποιηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα αναβαθμίσουν τη δημόσια υγεία»  ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

14 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα  Εθελοντή Αιμοδότη
Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου,  τιμά τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την προσφορά του και ταυτόχρονα προτρέπει και ενθαρρύνει όλους μας να συνεισφέρουμε στο ιερό σκοπό  της αιμοδοσίας.
Στην κατεύθυνση αυτή εκπονούνται προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού με σκοπό την ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας σε στάση ζωής και την ανάπτυξη  της κοινωνικής συμμετοχής , συνοχής και αλληλεγγύης.
Εν όψει της φετινής παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  προγραμματίζει ενημερωτικές δράσεις  του γενικού πληθυσμού σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Πύργο σε συνεργασία με τις νοσηλευτικές δομές και με τις  Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Συγκεκριμένα:
Α) Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, κατά τις ώρες 9:00 – 14:00, συμμετέχει στην  αιμοδοσία  που θα πραγματοποιηθεί  από το Γ.Ν. Πύργου  στην Πλ. Δημαρχείου στην πόλη του Πύργου, υπό την αιγίδα του Ε.Κ.Ε.Α.  και του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας  και το Δήμο Πύργου 
Β) Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, συμμετέχει στην ενημερωτική δράση του γενικού πληθυσμού που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγίας Τριάδος στα Ζαρουχλέϊκα Πατρών
Γ) Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 οργανώνει  ενημερωτικές δράσεις του γενικού πληθυσμού στις κεντρικές πλατείες στις πόλεις του Μεσολογγίου και του Αγρινίου αντίστοιχα μετά τις 10:30 το πρωϊ. 
 «Η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη μας υπενθυμίζει το ανθρώπινο καθήκον μας, την αναγνώριση σε όλους εκείνους που αποδεικνύουν στην πράξη την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Το δώρο ζωής που προσφέρουν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, δεν είναι μόνο η ύψιστη ανθρωπιστική δράση, αλλά και μία εθνική συμβολή να αποκτήσει η πατρίδα μας αυτάρκεια σε αίμα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμάει και ενισχύει κάθε τέτοια ενέργεια» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας  Χαράλαμπος  Μπονάνος.
Μεταξύ των δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τοπικών και περιφερειακών φορέων και υπηρεσιών, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και  της κοινής γνώμης για θέματα αιμοδοσίας, διαρκής παρότρυνση του κοινού με στόχο την εξασφάλιση εθνικής επάρκειας αίματος.
Το αίμα δεν παράγεται, δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται. Είναι το υπέρτατο αγαθό και καθένας από εμάς μπορεί να χαρίσει ζωή σε έναν  συνάνθρωπό  του μέσω της εθελοντικής του προσφοράς.
Καθένας μπορεί να απευθυνθεί στις Αιμοδοσίες των Δημόσιων Νοσοκομείων για ενημέρωση και να ενταχθεί στο δίκτυο των εθελοντών αιμοδοτών. Παράλληλα, αρκετοί  σύλλογοι δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση,  καθώς και πάρα πολλές ενορίες οργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες. ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ  - ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ!!!

Στα Καλάβρυτα με φορείς και εκπροσώπους αγροκτηνοτροφικού τομέα ο  Αντιπεριφερειάρχης  Θ. Βασιλόπουλος
Την περιοχή των Καλαβρύτων επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος στο πλαίσιο των επαφών που έχει με φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για αγροτικού περιεχόμενου θέματα.
Αρχικά  συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησε για την αγροτική οδοποιία, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, τα αρδευτικά έργα  και τη λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Επόμενος σταθμός του κ. Βασιλόπουλου ήταν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας προκειμένου να υπάρξει προγραμματισμός, ώστε οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση και εκπαίδευση αγροτών από την περιοχή των Καλαβρύτων.
Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από εκπροσώπους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων Κλειτορίας και Σκεπαστού για προβλήματα που υπάρχουν στο αρδευτικό δίκτυο, ενώ επισκέφθηκε ακόμα την Ένωση Καλαβρύτων και τυροκομικές μονάδες της περιοχής. 
Ο κ Βασιλόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρόσθεσε: «Η Περιφερειακή Αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα  στις ορεινές  περιοχές  όπως εδώ που βρισκόμαστε σήμερα  στα Καλάβρυτα .  Είμαστε δίπλα σε φορείς και κατοίκους της ορεινής μας ζώνης . Ειδικά για  τον τομέα της κτηνοτροφίας που ασχολείται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού  θέλουμε να δώσουμε υπεραξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής  και μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΔΕ».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΟΚΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Την  εμβληματική Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς που συνεχίζεται  έως την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος. 
Στην έκθεση συμμετείχαν επαγγελματίες της ανθοκομίας από την Δυτική Ελλάδα όπου  είχαν  στολίσει τα περίπτερα τους με άνθη και φυτά γεμίζοντας έτσι το χώρο με πανέμορφα χρώματα και αρώματα.  Σε δήλωσή του ο κ Βασιλόπουλος επεσήμανε με έμφαση την δυναμική που έχει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο  κλάδος  της ανθοκομίας, τονίζοντας: «Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό κλάδο της γεωργικής παραγωγής, που τελευταία έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική  στην παραγωγική μας διαδικασία, αλλά και τις εξαγωγές μας. Ο κλάδος συνεχώς αναζωογονείται ενώ  γίνονται επισταμένες προσπάθειες για την εξέλιξή του στην περιοχή μας». 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: