ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ευ. Τσακαλώτος: Η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για την Οικονομία


Ο Ευκλ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι ο Α. Γεωργιάδης «χτίζει πάνω στην εμπειρία της χρηματοδότησης της ΝΔ από το τραπεζικό σύστημα, όπου τα αυστηρά τραπεζικά κριτήρια εφαρμόζονταν με φανατισμό και αυταπάρνηση για τη ΝΔ» 


Το σχέδιο δεν μπορεί να είναι μπετόν, οικοδομή και τουρισμός. Δεν αρκεί να δίνουμε χρήματα, υπάρχει έλλειμμα σχεδίου και αναδιάρθρωσης της οικονομίας τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στη κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτηση του απαντώντας στον Ά. Γεωργιάδη ο οποίος μίλησε για αυστηρή τήρηση των τραπεζικών κριτηρίων στον δανεισμό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι  ο Ά. Γεωργιάδης χτίζει πάνω στην εμπειρία της χρηματοδότησης του κόμματος της ΝΔ από το τραπεζικό σύστημα, όπου τα αυστηρά τραπεζικά κριτήρια εφαρμόζονταν με φανατισμό και αυταπάρνηση για τη ΝΔ.

Στην συνέχεια τοποθετούμενος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων αναφέρθηκε σε τρία σημεία:

«1. Η ΝΔ πρέπει να βρει καλύτερη ισορροπία μεταξύ ρευστότητας και άμεσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λεφτόδεντρα, αλλά να θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη που θα συσσωρεύσουν, σαν να έχουν λεφτόδεντρα.

2. Έπρεπε να ήταν παρούσα η ΓΕΣΕΒΕ, για να ακουστούν οι προτάσεις της και τα θέματα που έχει αναδείξει για τον αποκλεισμό πολλών επιχειρήσεων από τη χρηματοδότηση. Η απουσία της εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Από την άλλη, η βοήθεια στις επιχειρήσεις πρέπει να δίνεται με κάποιο πρόγραμμα. Η κοινωνία δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί ιδιωτικά κέρδη σε καλούς καιρούς και κοινωνικοποίηση των ζημιών σε κακούς καιρούς.

3. Η κυβέρνηση οφείλει να παρακολουθεί και να μας ενημερώνει τι γίνεται με τις δράσεις που έχει επιλέξει. Να υπάρχει feedbackγια το πού πήγαν τα λεφτά, τι έγινε με αυτά».

«Γιατί η έννοια της αποτελεσματικότητας», συνέχισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος, «δεν υφίσταται χωρίς συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένους στόχους.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταλάβει ποιο είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, ακούμε ότι πρέπει να φύγουν οι μπαταχτσήδες και οι επιχειρήσεις ζόμπι αλλά δεν βλέπουμε σχέδιο.

Χρειάζεται σοφή διαχείριση της γνώσης, το σχέδιο δεν μπορεί να είναι μπετόν, οικοδομή και τουρισμός, δεν αρκεί να δίνουμε χρήματα, υπάρχει έλλειμμα σχεδίου και αναδιάρθρωσης της οικονομίας» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: