ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Το σκάνδαλο NOVARTIS έχει φωνή και μιλά!


Οικονομικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στα ερωτήματα «Πώς σχολιάζετε την απομαγνητοφώνηση συνομιλίας Μιωνή – Παππά;».

Τις σχολίασε με δήλωσή του ο Ν. Παππάς:

“Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

--Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.


--Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε.

Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

--Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.

--Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.

--Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

--Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».

--Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου. Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε  μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».

Ναι αλλά η ΝΔ σας κατηγορεί για παραδικαστικό και για παρακράτος. Τι απαντάτε;

Το ότι η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παραδικαστικό και για παρακράτος είναι το πιό σύντομο ανέκδοτο. Τελικά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση για να δίνει οδηγίες στους επιτελείς της ΝΔ να βγάζουν διαρροές για δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε σχέση με τις νέες καταγγελίες μίζας 2,6 εκ στον κο Σαμάρα, μέσω του κου Παπασταύρου.Και είναι σε απόγνωση όχι μόνο γιατί δεν πολυθέλει να υπερασπιστεί τον κ. Σαμάρα, αλλά και γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τον αφήνει ούτε ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα να πραγματοποιήσει. Και παράλληλα τον αναγκάζει να υιοθετεί άθλιες παρακρατικές πρακτικές παράνομων καταγραφών και επιχειρήματα τόσο αστεία που ούτε ένα μικρό παιδί δε θα μπορούσαν να πείσουν.

Απαντούμε λοιπόν στη ΝΔ που από χθες μιλά για παρακράτος και σήμερα εσχάτως και για δήθεν παραδικαστικό επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Και πιο συγκεκριμένα :

Σε ότι αφορά την υπόθεση της εξάρθρωσης κυκλώματος διαφθοράς :

- Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του τότε ΠΘ η υπόθεση να πάει στη δικαιοσύνη και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο. 

- Η υπόθεση αυτή δεν έγινε τότε γνωστή μόνο στον ΠΘ, αλλά με εντολή του τελευταίου και στον τότε αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ που τον συνάντησε και τον ενημέρωσε.
- Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως από την αποσπασματική και προφανώς επιλεκτική διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών λείπουν αυτές που αφορούν σε πρώην βουλευτή. Γιατί άραγε ; Μηπως γιατί τελούσε και τέλει υπό τη προστασία αυτών που σήμερα κάνουν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και είχε τότε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ρίξει τη κυβέρνηση ;

- Σε ότι δε αφορά το δια ταύτα και το αν η τότε κυβέρνηση πήρε τα μέτρα της, δεν έχει κανείς παρά να δει την τύχη των φερόμενων ως  εμπλεκομένων αξιωματικών της αστυνομίας στις επόμενες κρίσεις.

Αυτό ήταν λοιπόν το παρακράτος ; Που έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο; Που οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα επισήμως ενημέρωνε την τότε αντιπολίτευση;

Σε ότι δε αφορά την εξέλιξη της προενακριτικης και τους ισχυρισμούς Μυωνή :

- Αφού αποδείχθηκαν αίωλες οι κατηγορίες περί σκευωρίας στην υπόθεση Νοβαρτις.

- Αφού δε βρέθηκε ούτε εμα αποδεικτικό στοιχείο για να υφανθεί κατηγορητήριο για τον κο Παπαγγελόπουλο.

- Αφού αποκαλύφθηκε ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας του κου Παπαγγελόπουλου και πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, κα Ράικου, δεν είναι η πιο αξιόπιστος μάρτυρας, δεδομένου ότι ο σύζυγος της φέρεται να έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με 1,7 εκ ευρώ μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων σε φαρμακευτικές, μεταξύ των οποίων και της Νοβαρτις.

- Αφού τέλος προχθές διαβιβάστηκε στη δικογραφία της Νοβαρτις, κατάθεση μάρτυρα που εμπεριέχει το σχεδιάγραμμα της μίζας, που περιγράφει το περίπλοκο δίκτυο εταιριών και ανθρώπων που ήρθε στο προσκήνειο με την υπόθεση της Παγγαία, και έχει σε περίοπτη θέση τον κο Σαμάρα στον όποιον φέρεται να καταλήγουν 2,6 εκ ευρώ.

Η ΝΔ αποφάσισε να ρίξει τον αντιπερισπασμό του κου Μυωνή.

Μόνο που είναι άνθρακες ο θησαυρός. Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο υλικό αλλά και γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπαθεία διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δηθεν ακατάληπτες λέξεις σε δήθεν επίμαχα σημεία. Με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο τύπου της ΝΔ.

Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο κος Μητσοτάκης από την ομηρεία Σαμάρα.Κατανοούμε και την απαίτηση του τελευταίου να τον στηρίξει μέχρι τέλους, όπως συνηθίζει να λέει, στις τελευταίες αποκαλύψεις.Η πολιτική ζωή του τόπου, όμως, δεν μπορεί να οδηγείται στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών. Ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος.


3. ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
Τι σχολιάζετε για τις καταγγελίες της ΝΔ περί «παρακράτους» του ΣΥΡΙΖΑ;

Στριμωγμένος με το σκάνδαλο για την αδιαφανή χρηματοδότηση ακόμα και ανύπαρκτων μέσων ενημέρωσης χωρίς κανένα κριτήριο, ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει μπροστά το παρακράτος της Δεξιάς.

Παρακράτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση της ΝΔ που χρηματοδοτεί μέσα ενημέρωσης εν κρυπτώ, αρνείται τη διαφάνεια, επί ένα μήνα δεν δίνει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά ανά Μέσο και προσπαθεί να τη μαγειρέψει για να καλύψει το σκάνδαλο;

Παρακράτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που όταν ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από την ΕΥΠ για την υπόθεση με το παρά-αστυνομικό κύκλωμα, έδωσε εντολή να πάει μέχρι τέλους, διαλευκάνθηκε και οι εμπλεκόμενοι απομακρύνθηκαν στις κρίσεις;

Παρακράτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ο κ. Τσίπρας είχε δώσει εντολή στον τότε διοικητή της ΕΥΠ και είχε ενημερώσει για την υπόθεση αυτή και τον κ. Μητσοτάκη; Ενώ σήμερα, έναν χρόνο μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν έχει προβεί σε καμία θεσμική ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Παρακράτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ και αυτοί που κάνουν τις δήθεν αποκαλύψεις, αποσιωπώντας ότι μέσα στις ηχογραφήσεις της ΕΥΠ, τις οποίες απέκρυψαν επιλεκτικά, γίνεται λόγος για πρώην βουλευτή;

Παρακράτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ που υιοθετεί – αν δεν μεθόδευσε κιόλας – την κατάθεση στη Βουλή παραποιημένων και παρανόμων ηχογραφήσεων, ως αντιπερισπασμό επειδή δεν της βγαίνει το αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis, μετά και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, κ. Ράικου;

Ποιος είναι λοιπόν το παρακράτος; Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταφεύγει σε πρακτικές παρακράτους και έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα Παραπολιτικά κάνει λόγο για «παρακράτος» επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντάτε;

Η εφημερίδα Παραπολιτικά παρουσίασε το Σάββατο 20 Ιουνίου επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ προχώρησε  την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα  σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς.

Ο τότε Πρωθυπουργός, μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.Πράγμα το οποίο και έγινε, για αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας. 

Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: