ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Σ. Αναγνωστοπούλου: Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;


Μίλησε Sto Kokkino 107,7 Πάτρας -

«Η ΝΔ χορηγεί χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ και υπονομεύει τη δημοκρατία»

«Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν «τσουβαλιάζει» τους δημοσιογράφους



Αυτό, που θέλει να αναδείξει, είναι ότι όταν πέφτουν λεφτά από το κράτος, την εκτελεστική εξουσία, σε ΜΜΕ ή σε δημοσιογράφους, χωρίς να υπάρχει διαύγεια, διαφάνεια και κριτήρια, αυτό δημιουργεί υποτακτικούς στην εκτελεστική εξουσία και νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι, που σέβονται το λειτούργημά τους, σε καμία περίπτωση δεν το θέλουν αυτό» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Αυτό, που ζητά όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τι κριτήρια, πώς και σε ποιους πήγαν 20 εκατομμύρια του ελληνικού λαού, αλλά να δημοσιοποιηθούν τα ποσά, που πήρε ξεχωριστά το κάθε ΜΜΕ, διότι «ο κάθε πολίτης, που σέβεται τη δημοκρατία, αυτό απαιτεί, να δοθεί η λίστα για να δούμε με ποια κριτήρια, διαφορετικά υπονομεύεται η δημοκρατία» και επισήμανε ότι δεν μπορεί να δίνονται χρήματα του ελληνικού λαού με αδιαφάνεια, «γιατί έτσι δεν φτιάχνει διαπλοκή, αλλά υποτακτικούς… Η ενίσχυση του κράτους είναι πολύ σημαντική και εμείς δεν είπαμε ποτέ να μην δοθούν χρήματα. Υπάρχουν δημοσιογράφοι, υπάρχουν τα μέσα, που πρέπει να μείνουν, υπάρχουν ανάγκες, αλλά με διαφάνεια» ξεκαθάρισε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Βεβαίως σημείωσε ότι υπάρχουν ανύπαρκτες ιστοσελίδες, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν, και υπογράμμισε ότι αυτό σημαίνει ότι «το κράτος χορηγεί με χρήματα του ελληνικού λαού ανύπαρκτα ΜΜΕ για να φτιάχνει υποτακτικούς και να περνούν συνέχεια το μήνυμα για το πόσο καλή είναι η κυβέρνηση, αυτό είναι υπονόμευση της δημοκρατίας» και εξέφρασε η Σ. Αναγνωστοπούλου την ελπίδα της να μην «μαγειρευτεί» η λίστα με τα ποσά, που πήραν τα ΜΜΕ, «αλλά και να συμβεί θα το αποκαλύψουμε, δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Αναφορικά με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και των μαθημάτων από το πεδίο των κοινωνικοοικονομικών επιστημών στο Λύκειο τόνισε ότι «η κ. Κεραμέως, όπως και ο πρωθυπουργός, που ήταν παλαιότερα υπουργός, έθεσε σε διαθεσιμότητα καθηγητές από τα σχολεία, τώρα η ίδια το κάνει με έναν άλλο τρόπο, καταργώντας ώρες και μαθήματα. Οι καθηγητές από τον Σεπτέμβριο θα βρεθούν χωρίς δουλειά. 

Μαθήματα, που αποτελούν πυλώνες της εκπαίδευσης, για να βγει ένας νέος άνθρωπος στον κόσμο με κριτική σκέψη, καταργούνται. Είναι δυνατόν κοινωνικοοικονομικές επιστήμες σήμερα ή καλλιτεχνικά να βγαίνουν από το ωρολόγιο πρόγραμμα; Εδώ πρέπει να ξεσηκωθούν, όχι μόνο οι καθηγητές, αλλά και οι ίδιοι οι νέοι άνθρωποι, και οι γονείς τους». 

Όσα παιδιά έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε καλά ιδιωτικά σχολεία, εκεί θα υπάρχουν αυτά τα μαθήματα, «ένα παιδί θα εκπαιδεύεται μουσικά, στην ζωγραφική, αλλά ένα παιδί σε δημόσιο σχολείο χάνει αυτή τη δυνατότητα να συμμετέχει στο παγκόσμιο ταμείο του πολιτισμού».

Ερωτηθείσαι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την εξωτερική πολιτική και τις διεργασίες, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα είπε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τα εθνικά θέματα, και ξεκαθάρισε ότι με κάθε τρόπο θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ειρήνη.

«Η κυβέρνηση κινήθηκε πολύ αργά, έκανε λάθος ανάγνωση της πραγματικότητας, θεωρούσε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη, χωρίς συμμάχους, και είδαμε το ακριβώς αντίθετο και με το τουρκολιβυκό σύμφωνο να δημιουργεί παράλληλες πραγματικότητες, δύσκολες και απειλητικές για εμάς» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση τελευταία άρχισε να ακολουθεί αυτό, που φώναζε ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύπλευρη κινητικότητα και συμμαχίες. 

Αυτό, που έγινε με την ΟΑΖ με την Ιταλία είναι πολύ σημαντικό, πρέπει όμως να ενταχθεί σε ένα στρατηγικό σχέδιο», αλλά και με την Αίγυπτο είναι βασικό να συμφωνηθεί η ΑΟΖ. «Αυτό, που είναι επίσης κρίσιμο, είναι να ξαναβρούμε τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, τον διάλογο, ακόμα και αν αντιπαρατιθέμεθα, και πρέπει η κυβέρνηση να συγκαλέσει και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: