ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για τη διάσωση των συντριβανιών


Η ανάδειξη της ιστορίας της Πάτρας δεν είναι ζήτημα πολυτέλειας

Ο επικεφαλής της «Ώρα Πατρών» Γιώργος Ρώρος απέστειλε σήμερα επιστολή-πρόταση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ για τη διάσωση των σιντριβανιών της πόλης.


Η πρόταση αναφέρει να ληφθεί σχετική απόφαση είτε από το δημοτικό συμβούλιο, είτε από το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ για να αναλάβει, την πρωτοβουλία και τη μέριμνα ώστε να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες συντήρησης των σιντριβανιών της πόλης, τουλάχιστον στο θέμα λειτουργικότητας ή/και αποκατάστασης φθορών όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και σε άλλους Δήμους της χώρας κατά το παρελθόν, όπου οι τοπικές ΔΕΥΑ με την οικονομική συνδρομή για τη συντήρηση των σιντριβανιών των πόλεων τους. Επιπρόσθετα οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Γεωργίου δεν αφορούν τα σιντριβάνια διότι είναι στην αρμοδιότητα του ΥΠΠΟ. 

Η αξία της διαφύλαξης της νεότερης σύγχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα δείξει την ιστορική συνέχεια της πόλης μέσω των διάσπαρτων τοποσήμων που αποτελούν τα σιντριβάνια της, αλλά θα αναδεικνύει και την άρτια συνολική διαχείριση των υδάτων της πόλης από την ΔΕΥΑΠ.

Η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας δεν είναι ζήτημα πολυτέλειας αλλά αναγκαιότητα διατήρησης της συλλογικής μνήμης του παρελθόντος.

Η ανωτέρω πρότασή μας απεστάλη και στη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ολοκληρωμένη η πρόταση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: