ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Στράφι οι κόποι των ασφαλισμένων μέσα σε 11 μήνες!


Η κυβέρνηση "σπάει" ομόλογα του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, προκειμένου να πληρώσει νέες συντάξεις και καθυστερούμενα εργαζομένων!

 
«Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο διακυβέρνησης η ΝΔ μετέτρεψε το πλεόνασμα των ασφαλιστικών ταμείων που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ σε έλλειμμα» επισημαίνει σε δήλωσή της η τ. Υπ. Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή το σπάσιμο ομολόγων του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, προκειμένου να πληρώσει συντάξεις εργαζομένων που βγαίνουν στη σύνταξη.  

Οι αυξημένες επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου, αλλά κια τα αναδρομικά της οκτάμηνης καθυστέρησης  με ευθύνη του Υπ. Εργασίας, θα πληρωθούν από το απόθεμα των ασφαλιστικών Ταμείων. Ο αντίκτυπος από αυτήν την πράξη θα γίνει αισθητός στο ύψος των επικουρικών συντάξεων που θα οδηγηθούν σε νέα μείωση, καθώς τόσο ο ΕΦΚΑ, όσο και το ΕΤΕΑΕΑΠ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) θα ρευστοποιήσουν τμήμα της περιουσίας τους, (20% του ΕΤΕΑΕΠ, ύψους 1,4 δισ.) ενώ θα πάρει ακόμη 70 εκ. ευρώ από το λογαριασμό ΑΚΑΓΕ του Ταμείου της Αλληλεγγύης γενεών, που θα προκαλέσουν συνολική μείωση αποθεμάτων στο τέλος του χρόνου γύρω στα 600 εκατ. ευρώ, αφού το ήδη υπάρχουν έλλειμμα  του ΕΦΚΑ τρέχει με 75 εκατ. ευρώ το μήνα.  

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας  σήμερα και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:


«Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο διακυβέρνησης η ΝΔ μετέτρεψε το πλεόνασμα των ασφαλιστικών ταμείων που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ σε έλλειμμα. Σήμερα πουλάει το 20% της περιουσίας του ΕΤΕΑΕΠ και "σπάει" τον κουμπαρά για την αλληλεγγύη των γενεών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και μείωσε το ποσό που δαπανά για τις συντάξεις και εκποιεί περιουσία των ταμείων και δημιούργησε έλλειμμα και "σπάει" τον κουμπαρά της κοινωνικής ασφάλισης.
Μέσα σε 11 μήνες όσα πέτυχαν οι πολίτες για το ασφαλιστικό σύστημα φαίνεται ότι πάνε στράφι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: