ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Ειδήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας



«Γνωριμία με τον Αθλητισμό» για 190 παιδιά ωφελουμένων ΤΕΒΑ
Mε αθλητικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους και ακαδημίες Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Υδατοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Tae Kwondo της Π.Ε. Αχαΐας συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.
Αντικείμενο της συνάντησης, η υλοποίηση της δράσης «Γνωριμία με τον Αθλητισμό», που οργανώνεται από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων για την ενδυνάμωση  και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).
«Ξεκινάμε από την 1η Ιουλίου την δράση «Γνωριμία με τον Αθλητισμό»  για 190 παιδιά οικογενειών, ωφελούμενων του ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας. Ο αθλητισμός είναι σύμμαχος των παιδιών και προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη τους, ενώ προάγει σημαντικές αξίες, όπως ομαδικότητα, αλληλεγγύη, ευγενή άμιλλα και διευκολύνει την κοινωνικοποίηση και την επίτευξη στόχων» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Ο ρόλος μας ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι καθοριστικός για την διάδοση και την ανάπτυξη του Αθλητισμού για όλους, ενθαρρύνοντας την ισότιμη συμμετοχή και προσβασιμότητα για όλα τα παιδιά. Η προσπάθεια μας υλοποιείται μέσα από την αγαστή συνεργασία των Σωματείων, των Συλλόγων και των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Υδατοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Taekwondo της Π.Ε. Αχαΐας τους οποίους ευχαριστούμε και για την εθελοντική προσφορά των αθλητικών στολών για τα παιδιά»
Κατά τη συνάντηση η υπεύθυνη των συνοδευτικών μέτρων ΤΕΒΑ Μαίρη Ξένου, η  σύμβουλος του Περιφερειάρχη Σοφία Καϊάφα και η συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Όλγα Οικονόμου,  ανέλυσαν τους στόχους του προγράμματος τις προϋποθέσεις συμμετοχής και απάντησαν σε απορίες των συμμετεχόντων.
Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν τα αθλητικά σωματεία ΑΠΣ Θύελλα,  Κεραυνός Αγ. Βασιλείου,  Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (ΝΕΠ) , Α.Γ.Σ. Αστραπή, Έκρηξη,  Αετός Ρίου, ΑΕ Πάτρα 2005, Αίολος Αγυιάς, Παναχαϊκή Γ.Ε., Α.Σ. Απόλλων Πάτρας, Ερυθρός Αστέρας, Άθλος Πατρέων, Δαβουρλής Κ ’92, ΑΟ Δύμης 07,  Αχαϊκή Α.Ε., Πανομβριακός Ριόλου, Α.Σ. Κίνηση Πατρών, Α.Σ. Αρίων.

Διαδικτυακή εκδήλωση για την αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «TRITON»
Η πλειονότητα των ευρωπαϊκών ακτών, μεταξύ των οποίων και οι παράκτιες περιοχές της Απουλίας και της Δυτικής Ελλάδας, πλήττονται από εκτεταμένη διάβρωση ακτών, τόσο λόγω φυσικών αιτιών (εκτεταμένες προσβολές, θυελλώδεις άνεμοι, υψηλά κύματα, και ισχυρά ρεύματα), όσο και ανθρωπογενών, όπως η αστική επέκταση, η τουριστική ανάπτυξη, οι παράκτιες υποδομές.
Παρά το Πρωτόκολλο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών (ICZM) στη Μεσόγειο που υπογράφηκε το 2008, εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς ανθρώπους και οικοσυστήματα. Δεδομένης της ζωτικής σημασίας των ακτών και των δυνατοτήτων τους, τα εν λόγω προβλήματα πρέπει να λυθούν, τα δε μέτρα αντιμετώπισης πρέπει να περιλαμβάνουν δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω της ευρωπαϊκής διάστασης των προβλημάτων.
Μέσω του ευρωπαϊκού έργου «TRITON», που χρηματοδοτήθηκε από το Interreg V-A Greece-Italy, αναπτύχθηκε ένα μοντέλο ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών μεταξύ της Απουλίας και της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αναδειχθούν τα κατάλληλα εργαλεία υποστήριξης για την λήψη αποφάσεων με στόχο την προστασία των παράκτιων περιοχών και την μείωση των συνεπειών της διάβρωσης των ακτών.
Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ημερίδα του έργου, όπου  θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από τους εταίρους του έργου που είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ευρωμεσογειακό Κέντρο για την Κλιματική Αλλαγή (CMCC), η Περιφέρεια Απουλίας και ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη».
Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, «η εκδήλωση αυτή θα είναι μια ευκαιρία παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ΤΡΙΤΩΝΑ στα στελέχη των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, τους επιστήμονες, το πολιτικό προσωπικό των τοπικών κοινωνιών και βέβαια τους ενεργούς πολίτες. Τα θέματα της διάβρωσης ακτών αλλά και γενικά η προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή θα είναι ιδιαίτερα επίκαιρα τα επόμενα χρόνια, οι δε Δήμοι και οι Περιφέρειες θα πρέπει να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη του φαινομένου, να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και να προετοιμαστούν κατάλληλα».
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην ημερίδα, θα πρέπει να το δηλώσουν στον σύνδεσμο: https://routelab.gr/?tribe_events=triton-final-event

Δεν υπάρχουν σχόλια: