ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ειδήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Διενέργεια διαβουλεύσεων με χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας – Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην πιλοτική εφαρμογή
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην πιλοτική φάση εφαρμογής του έργου «Προσδιορισμός του πλαισίου λειτουργιάς – ανάπτυξη και υλοποίηση του ολοκληρωμένου μηχανισμού πολυεπίπεδης διαβούλευσης», που υλοποιεί η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), με τη συγχρηματοδότηση του Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020».

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου πολυεπίπεδης διενέργειας διαβουλεύσεων και κοινωνικού διαλόγου, στο οποίο το εθνικό επίπεδο διαβούλευσης, που εκπροσωπεί η Ο.Κ.Ε. συνεργεί και αλληλεπιδρά με το περιφερειακό και τοπικό επίπεδο διαβούλευσης, που εκπροσωπούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αντίστοιχα.
Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου περιλαμβάνουν, τόσο την προβολή των περιφερειακών ζητημάτων προτεραιότητας, όσο  και τη σύνδεσή τους με το τοπικό και εθνικό επίπεδο κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Επίσης συμβάλλουν στη βελτίωση της ενημέρωσης των πολιτών, τη συμμετοχή τους στο δημόσιο διάλογο και την ενδυνάμωση της συνεισφοράς τους στις διαδικασίες διαμόρφωσης των πολιτικών.
Την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνάντηση του Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της ΠΔΕ Τάκη Παπαδόπουλου με την επιστημονική συνεργάτιδα της Ο.Κ.Ε. Ελλάδας,  Μαρία Ιωαννίδου, και τους συνεργάτες της, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαϊμη και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης  Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου. Έγινε ενημέρωση για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και συμφωνήθηκε ότι στελέχη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος θα συμμετέχουν στην πιλοτική φάση του ανωτέρω έργου και θα εκπαιδευτούν ως προς την οργάνωση και τη διενέργεια διαβουλεύσεων, με χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας Διαβουλεύσεων της Ο.Κ.Ε., η οποία έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου.
Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της ΠΔΕ Τάκης Παπαδόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια μας με τη συμμετοχή της στον εν λόγω έργο, θα εξασφαλίσει την ενεργή παρουσία της σε ένα εθνικό δίκτυο διαβούλευσης, που χαρακτηρίζεται από την ευρεία συμμετοχή των τοπικών κοινωνικών εταίρων, αποκομίζοντας οφέλη, όπως:
·        Τεχνογνωσία για τον τρόπο οργάνωσης, διενέργειας και αξιολόγησης των διαβουλεύσεων που θα αναλαμβάνει,
·        Εξυπηρέτηση των διαβουλεύσεων από ένα ενιαίο για το σύνολο της χώρας ηλεκτρονικό εργαλείο διαβουλεύσεων, το οποίο ανήκει στην Ο.Κ.Ε. και μετέχουν οι Ο.Τ.Α.,
·        Σύνδεση των περιφερειακού κοινωνικού διαλόγου με το αντίστοιχο εθνικό επίπεδο, επηρεάζοντας τη λήψη αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης και τη νομοθετική διαδικασία, μέσω της Ο.Κ.Ε., σε θέματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη.
Η δημόσια διαβούλευση είναι ένας θεσμός που ενισχύσει τη συμμετοχική Δημοκρατία. Στόχος μας είναι, η κοινωνία των πολιτών να θέτει τις προτεραιότητες και αδιαμεσολάβητα, να εκφράζει τις ανάγκες της».

Θεματικό εργαστήρι για την  ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου BALKANET
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου BALKAN IDEAS NETWORK FOR SUSTAINABLE INNOVATIONS IN THE AGRO-FOOD SECTOR- BALKANET που χρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG V-B) BALKAN MEDITERRANEAN 2014-2020 και έχει ως στόχο: την ενίσχυση της δυναμικής της καινοτομίας και την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας σε αγροτικές περιοχές της Μεσογείου, διοργανώνει την Τρίτη 7 Ιουλίου, 11:30 ώρα θεματικό εργαστήριο στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.
Το θέμα του εργαστηρίου, έχει τίτλο: «H ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Δυνατότητες και Προοπτικές».
Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν: ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος, η Γεωπόνος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Καλλιόπη Αγγελή, ο Σύμβουλος Αγροτικής Πολιτικής της Πανελλήνιας Ένωσης νέων Αγροτών Σωτήρης Κουτσομήτρος και ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΤΑΜ Α.Ε. Νίκος Δρακωνάκης.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Τις εισηγήσεις καθώς και τη συζήτηση, θα συντονίσει ο υπεύθυνος του Έργου BalkaNet για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
«Η ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Δυνατότητες και προοπτικές»

Τρίτη, 7/7/2020
Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας

11:30 – 11.45 ΈναρξηΧαιρετισμοί
      

Προσέλευση – Χαιρετισμοί

11:45-13:30 Εισηγήσεις- Ομιλίες


¥  Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ - «Ο κλάδος της αγροδιατροφής στην  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πολιτικές ενίσχυσης»
¥  Καλλιόπη Αγγελή, Γεωπόνος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας -«Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ- Εργαλείο προώθησης του αγροδιατροφικού τομέα της Δυτικής Ελλάδας»
¥  Σωτήρης Κουτσομήτρος, Σύμβουλος, Γεωπόνος, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Σύμβουλος Αγροτικής Πολιτικής Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών - «Η ΚΑΠ 2021-2027: Τι αλλάζει για τους αγρότες και την ύπαιθρο» 
¥  Νίκος Δρακωνάκης, Οικονομολόγος (ΕΤΑΜ Α.Ε) «Δυναμική και δυνατότητες των αγροδιατροφικών προϊόντων – το παράδειγμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης»
¥  Συζήτηση – συμπεράσματα
Συντονισμός εισηγήσεων: Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας – Υπεύθυνος του έργου BalkaNet για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Βελτίωση πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Μακελλαριάς
Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη βελτίωση της οδού πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων προχώρησαν σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, παρουσία του Σεβασμιoτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου. Επίσης παρούσες ήταν, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, γερόντισσα Μαρκέλλα και η αδελφή Συγκλητική.
Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει το έργο, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί σύντομα. Η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 3 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες διάνοιξης και βελτίωσης βατότητας των οδών πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Μακελλαριάς.
Προς την Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων, θα εκτελεστούν εργασίες και στις δύο οδούς πρόσβασης. Δηλαδή, μέσω της επαρχιακής οδού Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων από τον οικισμό Φλάμπουρα και μέσω της οδού που διέρχεται από τους οικισμούς Ρακίτα και Λαπαναγοί. Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πρόσβαση θα συμβάλει στην δασοπυρόσβεση της περιοχής, γιατί με τη διάνοιξή του, η απόσταση από τον ποταμό Σελινούντα μειώνεται σημαντικά.
Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Βουραϊκό
Εξάλλου, στην υπογραφή σύμβασης για το έργο «Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Βουραϊκού και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτού Π.Ε Αχαΐας» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον ανάδοχο του έργου.  Πρόκειται για έργο 2,5 εκατ ευρώ
 που στόχο έχει την αποκατάσταση της πλημμυρικής προστασίας, την θωράκιση από πλημμυρικά φαινόμενα και την ομαλή ροή του ποταμού. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων θα γίνουν παρεμβάσεις στις θέσεις Αβριγιάλακας, Λαγκάδα Μαμουσιά και Νιάματα Διακοπτού όπου θα γίνει αποκατάσταση των υφιστάμενων κατεστραμμένων αναχωμάτων, αλλά και κατάντη της σιδηροδρομικής γραμμής και προς την εκβολή στο σημείο Ζαχλωρίτικα, όπου επίσης θα ενισχυθούν τα ημικατεστραμμένα αναχώματα και θα αποκατασταθούν σωστά οι λεκάνες ηρεμίας.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ Αντώνιο Αυγερινό
Τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη πρόκειται να επισκεφθεί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  Dr. Αντώνιος Αυγερινός, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.
Κατά τη συνάντηση θα εξεταστούν οι δυνατότητες  συνεργασίας σε θέματα κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης, διάδοσης του εθελοντισμού, παροχής εκπαιδευτικών σεμιναρίων Α’ Βοηθειών και  συνεπικούρησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: