ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ο Ν. Ζώρζος στηλιτεύει την αμετροέπεια δημάρχου Θήρας


Εικόνα του Τελωνείου επί ημερών του κ. Σιγάλα!

Ως αντιπολίτευση ο Αντ. Σιγάλας επιθυμούσε κλειστό το νοσοκομείο του νησιού, απαιτούσε κήρυξη ως ανεπιθύμητου του Αλ. Τσίπρα, αλλά τώρα πήρε αγκαζέ τον Μητσοτάκη και ανανεώνει την σύμβαση ιδιώτη για τα απορρίμματα!

Το ζήτημα της υπηρεσίας καθαριότητας του νησιού της Θήρας και το εάν θα πρέπει εξακολουθούμενο να αναλάβει το έργο ιδιώτης ή όχι, ήρθε στην επικαιρότητα πάλι μετά την εκ νέου ανανέωση της σύμβασης του Δήμου με την ιδιωτική εταιρεία και με τον τ. Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο να μέμφεται τον νυν Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα για αμετροέπεια, καθώς όταν βρισκόταν στη αντιπολίτευση είχε ταχθεί κατά της ανάληψης της Καθαριότητας από ιδιώτη.
Όμως παρεμπιπτόντως θα πρέπει να υπενθυμίζουμε ως Istologio G. Mosxou ότι η αμετροέπεια βρίσκεται στο αίμα του σημερινού δημάρχου, αφού χρέωσε με σημαντικό χρηματικό ποσό τον προϋπολογισμό του Δήμου χάριν της φιέστας του κομματικού του μέντορα Κυρ. Μητσοτάκη, που πρόσφατα χρησιμοποίησε το ηλιοβασίλεμα στις Καμένες, αυτός και η κουστωδία του, χάριν ολίγων τελικά ξένων δημοσιογράφων που θα μετέδιδαν στα διεθνή ΜΜΕ την ασφαλή  έναρξη λειτουργίας του ελληνικού Τουρισμού από την Σαντορίνη.
Παράλληλα συναίνεσε στην κάλυψη  θέσεων σε ξενοδοχείο της κομματικής προτίμησής του για διανυκτέρευση της κουστωδίας των κολλητών, ενώ οι ξένοι ανταποκριτές, βρισκόμενοι μακριά από την φιέστα στο ΣΑΝΤΟ κάλυψαν ιδίοις εξόδοις την 24ωρη παραμονή τους στο νησί.
Και για να μην ξεχνάμε ότι στην... κομπανία που "νταραβερίζεται" με τον Δήμο της Σαντορίνης, μετέχουν γνωστοί και μη εξαιρετέοι...  άρχοντες του νησιού, είναι οι ίδιοι, που επικροτούσαν την στάση που κράτησε ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αντώνης Σιγάλας, που ζητούσε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση και να κηρύξει ανεπιθύμητο τον τ. πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο  οποίος ξεπερνώντας τα προσκόμματα που έθεταν τα συνασπισμένα συμφέροντα προχώρησε τις διαδικασίες έναρξης λειτουργίας του νοσοκομείου του νησιού, ενός στολιδιού, που αράχνιαζε επί κυβερνήσεων της ΝΔ, αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ απάλλασσε τους νησιώτες από πρόσθετα έξοδα νοσηλείας εκτός δημοσίου συστήματος Σαντορίνης.
Αυτός είναι ο σημερινός δήμαρχος της Σαντορίνης, που κάνει πως δεν βλέπει, ότι η οικονομικής της ζωή καθημερινά οδηγείται σε ρυθμούς ύφεσης, με ξενοδοχεία κλειστά, με ανεργία στο κατακόρυφο, με δρόμους σαν έρημους στρατώνες, που βλέπει τον πυλώνα  του τουρισμού να καταρρέει, όταν σοφά ποιούμενος ο τ. Δήμαρχος κ. Ζώρζος επί δημαρχίας του, υπενθύμιζε πως, η Σαντορίνη αναπτύχθηκε χάρη στον Πολιτισμό της και στην αμπελοκαλλιέργειά της, που σταδιακά υποχώρησαν, εγκαταλελειμμένοι στα χέρια των διαχειριστών των μπιτσάδικων και του κοντραδόρικου παρασιτικού κεφαλαίου των πετ ρουμ. Ήταν τότε που στο πλαίσιο συνεδρίου του νησιού, ζητούσε από υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να εξετάσει την περίπτωση να κηρυχθεί κορεσμένη η Σαντορίνη από τουριστικής πλευρά. Σχέδιο που δεν προχώρησε να γίνει δημοτική απόφαση, διότι βλάπτονταν οικονομικά συμφέροντα του μπιτσοτουρισμού!  
Να υπενθυμίσουμε επιπροσθέτως ότι στο παλιό εγκαταλελειμμένο ορυχείο, δίπλα στον κεντρικό δρόμο των Φηρών, εξακολουθεί υποδεχόμενος τον όγκο των απορριμμάτων του νησιού, ανεξέλεγκτος χώρος απόθεσης απορριμμάτων, που σταδιακά καταλήγουν στον βυθό της Καλντέρας
Ο τ. Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος υπενθυμίζει
Σήμερα σε ανακοίνωση του επικεφαλής της ΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, Νίκου Ζώρζου, για την αμετροέπεια  του δημάρχου Αντώνη Σιγάλα, υπενθυμίζονται τα παρακάτω: 
«Σε πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, ο Δήμαρχος πρότεινε, και έγινε δεκτή, νέα παράταση της εργολαβίας καθαριότητας για ακόμη πέντε μήνες.
Χωρίς σοβαρή εκτίμηση και προγραμματισμό για τις ανάγκες της καθαριότητας και πάρα την έγκριση πρόσληψης εβδομήντα περίπου υπαλλήλων για την υπηρεσία καθαριότητας  με οκτάμηνη σύμβαση, ανανεώνει για τρίτη φορά για πέντε επί πλέον μήνες την σύμβαση για την καθαριότητα.
Ως αντιπολίτευση, με κάθε ευκαιρία, ο δήμαρχος κ. Αντώνης Σιγάλας ωρυόταν κυριολεκτικά για την ανάγκη άμεσης διακοπής της συνεργασίας με την ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει κατόπιν διαγωνισμού το έργο της καθαριότητας.
Η ανάγκη διακοπής αυτής της συνεργασίας αποτελούσε κυρίαρχο θέμα  της προεκλογικής του καμπάνιας και διατυμπάνιζε ότι πρώτο μέλημά του την επομένη των εκλογών θα ήταν η κατάργησή της, γεγονός που γνώριζε ότι δεν θα ήταν άμεσα εφικτό υπό τις κρατούσες συνθήκες.
Αντ’ αυτού προχώρησε στην τρίτη παράτασή της! Εκ των υστέρων πιθανόν να μηχανευτεί διάφορες δικαιολογίες για τις παρατάσεις αυτές.
Εξ άλλου τα λόγια για τα λόγια, για δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς ευθύνη των λεγομένων, χωρίς σοβαρότητα, χωρίς συνέπεια, χωρίς εκτίμηση της πραγματικότητας, χωρίς προγραμματισμό, μαζί με το ψέμα, αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι εξακολουθούν να αποτελούν την συνήθη πολιτική του πρακτική  και ως Δημάρχου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: