ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ετοιμάζουν το έδαφος για είσοδο ιδιωτών στο ΠΕΑΚ!



Από την περασμένη εβδομάδα έληξε η σύμβαση των εργαζομένων με πρόγραμμα και το Κολυμβητήριο πάσχει.- Παρέμβαση της Αθλητικής Επιτροπής της Ν.Ε. Ανασυγκρότησης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Τι σκοπεύει να κάνει η διοίκηση του ΠΕΑΚ σε σχέση με το προσωπικό που έχασε; Με ποιους και με ποιο τρόπο σκοπεύει να λειτουργεί τις αθλητικές  εγκαταστάσεις από τη στιγμή που δεν έχει πια στη διάθεσή της το απαραίτητο προσωπικό; Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ;».
Τα παραπάνω ερωτά η  Αθλητική Επιτροπή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Ο λόγος γίνεται διότι έληξαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα τα προγράμματα βάσει των οποίων εργάζοντο στο ΠΕΑΚ Πάτρας 17 συμπολίτες μακροχρόνιοι άνεργοι, ενώ για λίγες ημέρες θα παραμείνουν στην εργασίας τους οι υπόλοιποι 6 των προγραμμάτων και μετά θα ακολουθήσουν στο δρόμο των 17.
Παράλληλα πρόγραμμα πρόσληψης 15 εργαζομένων που ετοιμάζοντας δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του ΓΓΑ, ενώ φήμες φέρουν το Υπουργείο να στρέφεται στην κατεύθυνση ανάθεσης σε ιδιώτη για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΠΕΑΚ.
Στο μεταξύ η Διοικούσα του ΠΕΑΚ έχει εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν από τους Παράκτιους αγώνες, το γηπεδάκι άμμου έχει χορταριάσει, το συρματόπλεγμα έχει εγκαταλειφθεί, ενώ τα λεντ των πισίνων που τοποθετήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση, έγιναν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, με την τοποθέτηση πρόσφατα καμιά δεκαριά ακόμη στοιχείων.
Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:
«Οι προηγούμενες διοικήσεις του ΠΕΑΚ, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφεραν, εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τη χώρα σε εποπτεία, να 'νοικοκυρέψουν' σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού, να συντηρήσουν τις εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές αλλά και, παράλληλα, να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός επιπλέον αθλητικού χώρου καθώς και σε ουσιαστικές δράσεις γύρω από τον αθλητισμό-πολιτισμό.
Επιπλέον, στελέχωσαν τις εγκαταστάσεις με προσωπικό, ώστε αυτές να είναι λειτουργικές και στη διάθεσή των σωματείων και των πολιτών» αναφέρει ανακοίνωση της Αθλητικής Επιτροπής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την στελέχωση του ΠΕΑΚ.
Και συνεχίζει:
«Ειδικότερα για το θέμα της στελέχωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων είχαν καταφέρει σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός προγράμματος μέσα από το οποίο απασχοληθήκαν δεκαεπτά συμπολίτες μας στο ΠΕΑΚ οι οποίοι ήταν μακροχρόνια άνεργοι. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε τον Μάιο του 2018 και από τον Ιούνιο του ίδιου έτους υπεγράφησαν οι συμβάσεις και ξεκίνησαν να εργάζονται οι δεκαεπτά εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων (φύλαξη, τεχνίτες, καθαριότητα κ.α).
Ένα χρόνο μετά κατατέθηκε αίτημα στον ΟΕΑΔ από το ΠΕΑΚ για επιμήκυνση του προγράμματος το οποίο έγινε αποδεκτό δίνοντας τη δυνατότητα στους δεκαεπτά εργαζομένους να παραμείνουν στην εργασία τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο ΠΕΑΚ για έναν ακόμη χρόνο. Η συμβολή τους στην λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική γιατί επέτρεπε να λειτουργούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ ( Πεπανός, Τόφαλος, Κ. Πετρόπουλος και Σπ. Αβράμης) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποτελούν, μετά από πολλά χρόνια απαξίωσης τους, έναν θελκτικό χώρο διεξαγωγής μεγάλων διοργανώσεων πανελλαδικού χαρακτήρα. 
Δυστυχώς, πριν μερικές μέρες, ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος χρόνος υλοποίησης του προγράμματος και η πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων βρέθηκε στο δρόμο. Η νέα ηγεσία του ΠΕΑΚ δεν κατάφερε να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας τους αλλά και επίσης δεν κατάφερε, όπως είχε εξαγγείλει, να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ώστε να μην στερηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους. 
Αλήθεια τι σκοπεύει να κάνει η διοίκηση του ΠΕΑΚ σε σχέση με το προσωπικό που έχασε; Με ποιους και με ποιο τρόπο σκοπεύει να λειτουργεί τις αθλητικές  εγκαταστάσεις από τη στιγμή που δεν έχει πια στη διάθεσή της το απαραίτητο προσωπικό; Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: