ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ένας στους πέντε Αμερικανούς στη φυλακή για χρέη !



Το 40% βρίσκονται στην ανεργία. Επίσης ο κορονοϊός χτυπά κατά ποσοστό 85% τους Αφροαμερικάνους και μάλιστα σε νεαρή ηλικία, ενώ το 15% χτυπά τους λευκούς και όχι τους νέους, αλλά τους ηλικιωμένους φιλάσθενους

Συνταρακτικά τα όσα ακούστηκαν αργά χθες βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, για τα όσα συμβαίνουν  σήμερα στην Αμερική. Μίλησαν επιστήμονες και άλλες προσωπικότητες, που περιέγραψαν με αδρές γραμμές τον ζόφο που επικρατεί στις πόλεις των ΗΠΑ, όπου φαίνεται να αναζωπυρώνεται ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις.
Χαρακτηριστικά είναι  αυτά που είπε ελληνοαμερικάνα καθηγήτρια και υπερασπιστής των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 20% των Αμερικανών, δηλαδή ένας στους πέντε, σήμερα βρίσκεται στις φυλακές κατηγορούμενος για χρέη. Κι ακόμη το 40% των Αμερικανών βρίσκονται στην ανεργία. Επίσης ο κορονοϊός χτυπά κατά ποσοστό 85% τους Αφροαμερικάνους και μάλιστα σε νεαρή ηλικία, ενώ το 15% χτυπά τους λευκούς και μάλιστα όχι τους νέους αλλά τους ηλικιωμένους που επιπροσθέτως πάσχουν από κάποια σοβαρή νόσο. 
Κι ακόμη η Αστυνομία κυριαρχείται από ρατσιστικά φυλετικά στοιχεία, με την ανοχή της Πολιτείας, κάτι που ξεσήκωσε όχι μόνον τους Αφροαμερικανούς, αλλά κια την λευκή κοινότητα. 
Τέλος ο Τραμπ, με την τακτική του, ρίχνει λάδι στη φωτιά της εξέγερσης για προκαλέσει ενόψει των αμερικανικών εκλογών σε λίγους μήνες, τα αντανακλαστικά της συντηρητικής κοινωνίας που τον ψήφισε, κάτι παρόμοιο δηλαδή με την πολιτική Μητσοτάκη, που χρησιμοποποιεί τον κορονοϊό για κομματικό όφελος! Όμως τα προγνωστικά σήμερα του δίνουν μείον 10% απόμ τον αντίπαλό του των Δημοκρατικών!
Η διεθνής κοινότητα μένει άναυδη και κάθε πολιτική δύναμη δίνει την δική της εξήγηση. Από μαυτήν την άποψη έχει ενδιαφέρον το Ποιά είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Φλόιντ;
Αυτή η θέση διατυπώθηκε από τον Αλ. Τσίπρα με σχετική δήλωσή του:

Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας. Είναι η απότομη υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι το συλλογικό μέλλον βρίσκεται στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων, το φυλετικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον συντηρητισμό.

Η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ γίνεται σήμερα ο παγκόσμιος εκπρόσωπος της ανάγκης για προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές. Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς διαχωρισμούς, στην οποία οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια για το μέλλον τους. Μια κοινωνία που προχωρά με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Δηλαδή, μια κοινωνία βαθιά δημοκρατική. Που δεν διαχωρίζει τους πολίτες της με βάση το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τα πιστεύω τους.

Η συλλογική πρόοδος είναι πάντα υπόθεση των πολλών. Η συλλογική οπισθοδρόμηση είναι πάντα η επιλογή των λίγων.

Δηλαδή  η δολοφονία του Φλόιντ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό;

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς βιαιοπραγιών εναντίον μελών της μαύρης κοινότητας στις ΗΠΑ. Μόλις 66 χρόνια μετά την κατάργηση του φυλετικού διαχωρισμού στα σχολεία των ΗΠΑ, οι θεσμικές αλλαγές δεν συνοδεύτηκαν από το ξερίζωμα μισαλλόδοξων ιδεών στο πεδίο της κοινωνίας.
Ακόμα και σήμερα, ο συστημικός ρατσισμός, η αλληλοσύνδεση φυλετικών και ταξικών ανισοτήτων, αποτελούν σκοτεινές πτυχές της καθημερινής πραγματικότητας, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε πολλές ακόμα χώρες, σε όλο τον κόσμο.

Αυτές τις στιγμές, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους κι όλες που διαδηλώνουν και αγωνίζονται εναντίον της αστυνομικής βίας και των φυλετικών ανισοτήτων. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους ρίχνουν λάδι στη φωτιά, στοχοποιώντας το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Ο ειρηνικός αγώνας για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις είναι μακρύς, αλλά δίκαιος. Για «να μπορούμε να αναπνέουμε», όλες και όλοι, με Ελευθερία, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ισότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: