ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Συγχωροχάρτι στον αρχιεπίσκοπο της χούντας


Τα άγια τοις κυσί αρκεί να μην χάσουν τα προνόμιά τους!

Ένα  αποκαλυπτικό βίντεο από την τηλεόραση της εποχής της χούντας δείχνει την συνεργασία Παπαδόπουλου με τον τότε αρχιεπ. Ιερώνυμο. Σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην επιστολή του, προς τον υπ. Παιδείας Νίκο Φίλη, βεβαιώνει -αν είναι δυνατόν- ότι «ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της...».


Που είσαι καημένε ΠαπαΠηρουνάκη, που σε έτρεχαν στα διακαστήρια οι χουνταίοι, όταν ο Ιερώνυμος μεριμνούσε για την «συνεπή και αδιάβλητη αποστολή της».


Να θυμίσω μόνον, ότι την ίδια εποχή στη Λατινική Αμερική κυριαρχούσαν τα δικτατορικά καθεστώτα σε όλο το μήκος της και όμως  υπήρξε ένας καθολικός επίσκοπος, που η φήμη του έφθασε μέχρι τα μέρη μας, γιατί δεν έπαυε σε κάθε φασιστική ενέργεια αυτών των καθεστώτων Πινοσέτ κ.α. να διαμαρτύρεται, εμφορούμενος από την αλληλεγγύη και την δημοκρατική συνείδηση. Καμάρα λεγότανε, αλλά δεν ήταν και ο μόνος.

Ο Χέλντερ Καμάρα, επίσκοπος του Ρεσίφε της Βραζιλίας, τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ ειρήνης για τον αγώνα του υπέρ των φτωχών, που δεν διέθεταν ούτε στρέμμα γης. Ο Αντόνιο Φραγκόζο, επίσκοπος της Σεάρα της Βραζιλίας είναι γνωστός από το βιβλίο του «Ευαγγέλιο και κοινωνική επανάσταση». Ο Όσκαρ Ρομέρο, επίσκοπος του Σαλβαντόρ δολοφονήθηκε από εγκαθέτους του δικτατορικού καθεστώτος ενώ τελούσε τον εσπερινό (1980) ως ανεπιθύμητος στους τυράννους του πονεμένου λαού του. 

Στη χώρα αυτή οι παρακρατικοί είχαν βιάσει ακόμη και μοναχές, οι οποίες είχαν τολμήσει να στηλιτεύσουν τη βία των παρανόμως ασκούντων την εξουσία! Ο Καμίλο Τόρες, ιερέας της Κολομβίας, εγκατέλειψε την ενορία του και βγήκε με τους αντάρτες του Τσε Γκεβάρα στο βουνό, όπου και σκοτώθηκε! Ο Ερνέστο Καρντενάλ, ιερέας της Νιακράγουα, συνεργάστηκε με τους Σαντινίστας ανατροπείς της δικτατορικής κυβέρνησης και ανέλαβε στη συνέχεια και υπουργείο. Ο τότε πάπας έδειξε ακραία την περιφρόνηση στο πρόσωπό του κατά την επίσκεψη του στη Νικαράγουα, όταν αρνήθηκε να του δώσει το χέρι προς ασπασμό!

Όσοι ζήσαμεστη Δικατατορία του Παπαδόπουλου, τι βλέπαμε; Αυτά που σήμερα διατηρήθηκαν ως αδιάψευστοι μάρτυρες στο φίλμ... 

Τι θέλουνε και τα σκαλίζουνε τώρα; Είπαμε να τα θάψουμε στο βάθος του μαυαλού μας, αλλά έχουντας επίγνωση κια συνείδηση. Αλλά βλέπεται ο φόβος μην χάσουν τα οφίτσια κάνει το συντηρητικό ιερατείο να χάνει τα έδαφος κάτω από τα πόδια του!

Λες και κινδυνεύει η χώρα σήμερα να γίνει μουσουλμανική. Θεέ και Κύριε με αυτά που ακούμε! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Υπ. Παιδείας Ν. Φίλης προέρχεται από τους κόλπους της Εκκλησίας θητεύτσας ως παπαδοπαίδι!

Κι ο φονταμενταλιστής Αμβρόσιος καλεί να βαρούνε οι καμπάνες!

Τα άγια τοις κυσί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: