ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ξερόλακκα: Άλλη μια φορά στις αντιπολιτευτικές καλένδες


Ιούνιος του 2015, στην Ξερόλακκα ο Κ. Πελετίδης με τον Χρ. Κορδά. Έκτοτε νεώτερον ουδέν, πλην του γνωστού πλέον περί τειχίου! Σχεδιαζόμενο από τότε.


«...αφού η κυβέρνηση καθυστερεί τη χρηματοδότηση του τοπικού σχεδίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχει ακόμα ξεκινήσει ούτε την κατασκευή του δρόμου στο Φλόκα»!


 Δώσ' μου λεφτά να κάνω τον Δήμαρχο. Κάπως έτσι αντιμετωπίζει την περίοδο δημαρχίας του ο κ. Πελετίδης. Και με αφορμή τις αντιδράσεις των κατοίκων και τον σαρκασμό των πράξεών του εκ μέρους του, για την παράταση ζωής της Ξερόλακκας, αντιλαμβανόμενος τις αντιδράσεις αφυπνίσθη και επιδίδεται σε εφεύρεση δικαιολογιών.
Μία ακόμη δικαιολογία στον δημαρχιακό του μικρό βίο, είναι και τούτη που προβάλλει: «Η κατασκευή του αναχώματος δίνει τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του γενικότερου σχεδιασμού, αφού η κυβέρνηση καθυστερεί τη χρηματοδότηση του τοπικού σχεδίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχει ακόμα ξεκινήσει ούτε την κατασκευή του δρόμου στο Φλόκα».
Μπλέκει την «ανεργία (και) τη φτώχεια» που όπως υποστηρίζει σχετίζονται  «με την υγεία και το περιβάλλον» και το ερώτημα που τίθεται είναι τούτο. Ανεργία και φτώχεια για ποιον; Για τον Δήμο; Τον Δήμο που παρουσιάζει οικονομικό περίσσευμα, αλλά το διαχειρίζεται βάνδαλα; Και μάλιστα όταν χρήματα υπάρχουν, αλλά για συμβούλους, παρασυμβούλους , αυλικούς και εν γένει κολλητούς.
Μιλά για «συνεργασία του Δήμου Πατρέων με την Περιφέρεια, με  όμορους ή και άλλους Δήμους σε κοινές δράσεις και λειτουργίες».
Μα όταν αυτή η συνεργασία έγινε απόπειρα να υλοποιηθεί από τον προηγούμενο Δήμαρχο Πατρέων, τον Δήμο Δυτ. Αχαΐας και την Περιφέρεια, η παράταξη του κ. Πελετίδη ήταν που αντιδρούσε, ακόμη και σε πρωτόλειες μορφές σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Και από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος φιλοξενίας του Φλόκα με την προτροπή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης  αρνείτο.
Σαφώς να μην δοθεί σε ιδιώτες η υπόθεση του εργοστασίου απορριμμάτων, και δεν είναι σωστό, να το διαχειριστούν οι Μπόμπολες, αλλά τι έγινε μέχρι σήμερα;
Για παράδειγμα, έχει το θάρρος η δημοτική αρχή να πει ξεκάθαρα:  Διατηρώ την Ξερόλακκα, γιατί και μετά το πέρας εναπόθεσης απορριμμάτων πρέπει να χρησιμοποιηθεί για σταθμός μεταφόρτωσης;   
Φτιάχνουν  τοιχίο για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατολίσθησης, λένε.
Αλλά αυτό είναι  που θα βοηθήσει στην απεμπλοκή  από το πρόβλημα, να μην γίνουμε Πύργος;
Πολύ σωστή θα έλεγα ως αρχιτεκτονική σύλληψη ιδέας αυτή του αντιδημάρχου Χρ. Κορδά, που φυσικά και γνωρίζει τεχνικά το πως θα γίνει παρέχοντας ασφάλεια από τυχούσα κατάρρευση!
Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα; Μόνον;
Μα το πρόβλημα είναι πολιτικό, είναι η στενή φοβική αντίληψη της δημοτικής παράταξης και του δημάρχου, μην τυχόν γίνουμε ίδιοι με τους αστούς(!) . Είναι η πολιτική ατολμία!
Και ερωτά κανείς:
Έχει την πολιτική δυνατότητα να  προχωρήσει ο Δήμος την κατ' οίκον κομποστοποίηση; Με μικρού όγκου και δυνατότητας μηχανήματα. Διερευνητικά στα πρώτα στάδια. Έχει ρωτήσει το Δήμο Ηρακλείου που πλήρωσε ακριβά στα ευρωπαϊκά πρόστιμα τον Κουρουπητό με την Ξερόλακκά του και από το '90 και δώθε έχει φτιάξει μία από τις καλύτερες μονάδες κομποστοποίησης και ανακύκλωσης απορριμμάτων, που του αποφέρουν κέρδος;
Το ζήτημα δεν είναι η άσκηση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα γίνει σε άλλα επίπεδα. Ο δήμος είναι ο ΙΔΙΟΣ κυβέρνηση στον τόπο του.
Δεν έχει νόημα να εγκαλεί τους δημότες λτι:  «Κομβικό ζήτημα, αναδεικνύεται η στήριξη, καθώς και κινητοποίηση του λαού, για τη διεκδίκηση κεντρικών δημόσιων πόρων, που να καλύπτουν τις ανάγκες της διαχείρισης των απορριμμάτων».
Ούτε να ζητά: «Τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων μελετών, υποδομών–εξοπλισμού αποκλειστικά και καθ’ ολοκληρία από Κρατικούς πόρους ή το πρόγραμμα δημοσίων έργων.
Τη δυνατότητα πρόσληψης από το Δήμο όλου του νέου απαιτούμενου εργατοτεχνικού -επιστημονικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα» και άλλα τινά.
Διότι κινητοποίηση του λαού, είναι σίγουρο ότι «κάποια στιγμή θα γίνει», αλλά αυτή θα στρέφετε κατά της ανικανότητας της δημοτικής παράταξης που διοικεί το Δήμο Πατρέων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: