ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Α. Ριζούλης: Υπερταμείο δεν σημαίνει πώληση της δημόσιας περιουσίας


Για την συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με το νομοσχέδιο των προαπαιτουμένων που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής του πολυνομοσχεδίου, Ανδρέας Ριζούλης. 
 
Αναφερόμενος στις αρχικές αντιδράσεις των δύο βουλευτών που προέρχονται από του Οικολόγους σχετικά με την ένταξη στου υπερταμείο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ ο κ. Ριζούλης εξήγησε ότι δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο κι έληξε το θέμα χωρίς να υπάρχει κάτι το τόσο σοβαρό.
«Ο κ. Τσακαλώτος έφερε μια νομοτεχνική βελτίωση όπου ρητά αναφέρεται ότι για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ ότι υπάρχουν όλα τα εμπόδια που βάζει το Σύνταγμα και η απόφαση του ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση τους και γίνονται δεκτά από την κυβέρνηση, δεσμεύουν έτσι τις οποιεσδήποτε κυβερνήσεις. Σε νομοσχέδια πολύπλοκα και που φέρνουν καινούργια πράγματα στη δημόσια ζωή διευκρινήσεις χρειάζονται και δίδονται.»

Αναφορικά με την στάση που κράτησε για το θέμα η αντιπολίτευση και ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή ο κ. Ριζούλης σχολίασε: «Άκουσα τον κ. Βαρβιτσιώτη, που ήταν εισηγητής της ΝΔ, σε κάποιο κανάλια να λέει ότι όσον αφορά στο νερό υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόβλεψη στο Σύνταγμα οπότε και να το θέλουμε δεν μπορούμε να το πουλήσουμε. Δεν τα είπαν όμως στη Βουλή αυτά. Εάν υπάρχει πολιτική βούληση να πουληθεί το οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό ή Οργανισμός του Δημοσίου, μια κυβέρνηση μπορεί να το κάνει αυτό. Και οι προηγούμενες, γι’ αυτό χρειάστηκε η παρέμβαση του ΣτΕ, είχαν την βούληση για πώληση του νερού. Στη Βουλή δεν απάντησαν βέβαια ποιο είναι το πρόγραμμά τους για τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό που επιχείρησαν να δείξουν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν κι αυτούς, ότι εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, κι αφού έτσι έχουν τα πράγματα να έρθουν να κυβερνήσουν αυτοί που το ξέρουν καλύτερα».
Επανέλαβε ότι οι Δημόσιοι Οργανισμοί που μπαίνουν στο υπερταμείο δεν μπαίνουν, μόνο και μόνο για να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά μπαίνουν στην λογική της αξιοποιίησής τους, και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε την δημόσια περιουσία, πρόκειται να την αξιοποιήσουμε και ο κ. Τσακαλώτος έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς μπορεί να γίνει αυτό, Μέσω της ανάπτυξης, της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα (όχι για το νερό), της προσέλκυσης δραστηριοτήτων, ώστε και σε δημόσια χέρια να μείνουν και έσοδα να φέρουν προς το δημόσιο. Το θέμα είναι εάν αυτό είναι ασφαλές; Προφανώς δεν είναι ασφαλές. Απαιτεί κυβερνήσεις που στο μυαλό τους έχουν το δημόσιο συμφέρον. Εμείς λέμε ότι είμαστε μια τέτοια, εάν αύριο έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ προφανώς, με την λογική που έχει, τίποτα δεν διασφαλίζεται. Άρα η επιλογή είναι ποιος κυβερνά την χώρα και σε ποια κατεύθυνση. Αν υπογράφαμε γρήγορα όσα μας ζητούσαν οι δεν θα είχε μείνει τίποτα σε κρατικό έλεγχο.
Μιλώντας για την ΕΛΒΟ που επίσης πηγαίνει στο υπερταμείο και το εργοστάσιο του Αιγίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τους εργαζόμενους τους είδαμε και σε πρόσφατη επίσκεψη που κάναμε στο εργοστάσιο του Αιγίου. Η ΕΛΒΟ είναι σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και ο Νόμος λέει ότι συνεχίζεται αυτή η διαδικασία από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης και είναι κι αυτή μια από τις επιχειρήσεις που μπαίνουν μέσα. Το πρόβλημα με την ΕΛΒΟ είναι το πώς θα την αξιοποιήσουμε και μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα., αλλά εκεί δεν είμαστε μόνοι μας. Χρειάζονται διακρατικές συμφωνίες, συμφωνίες ενδεχομένως και με εταιρείας, προκειμένου να έχει παραγγελίες, να στηρίζει πραγματικά τον ελληνικό στρατό και όχι μόνο Απαξιώθηκε μια επιχείρηση, που ειδικά στο Αίγιο, έχει σύγχρονα μηχανήματα που μπορούν να προσφέρουν.
Η ΕΛΒΟ είναι στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό δημόσιο και πρέπει να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου, δεν έχουν κάτι να ανησυχούν οι εργαζόμενοι. Δεν χρειάζονται ιδιώτες μέσα αλλά καταλαβαίνετε ότι το δημόσιο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, πρέπει να επενδύσει χρήματα, έχει απαξιωθεί και από προσωπικό, χρειάζονται προσλήψεις, το προσωπικό είναι γηρασμένο, χρειάζεται μια ένεση κι όλα αυτά περνούν μέσα από το δημόσιο που σήμερα έχει αυτές τις δυνατότητες που έχει».

Ο κ. Ριζούλης αναφέρθηκε και σε δύο διατάξεις με «αρνητικό» όπως σημείο πρόσημο τις οποίες τις προσδιόρισε ως εξής: 

-Η αλλαγή στο 15% της προκαταβολής όταν κανείς έχει υποβάλει το εφάπαξ ποσό για την συνταξιοδότησή του αυτή η έκπτωση έγινε 2%.. Μεσοσταθμικά ο χρόνος αυτός είναι 7 χρόνια άρα φθάνει στο 1% η επιβάρυνση, για όσους όμως έχουν να πληρώσουν 1-2 χρόνια προφανώς η έκπτωση είναι μικρότερη.

-Η ενοποίηση του ποσοστού της συνεισφοράς των ασφαλισμένων στην υγειονομική περίθαλψη. Πήγε για όλους 6,95% αντί για 4,5% που ήταν για τους αγρότες και νέους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτό αποφέρει μια επιβάρυνση από 10 έως 18 ευρώ. Στις ασφαλιστικές εισφορές παραμένουν οι ελαφρύνσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: