ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η κατασκευή της Οδού Ευβοίας στην Πάτρα




Το έργο μιας άλλης Δημοτικής Αρχής
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΧΡΟΝΙΑ


Του Γιώργου Ζαφειρόπουλου
    (Πρώην Αντιδήμαρχος)
Ξεκίνησε βέβαια όπως είχε σχεδιαστεί τότε από την τότε Δημοτική Αρχή.Το έργο είχε προγραμματιστεί το 2009 για να εκτελεστεί μαζί με την ασφαλτόστρωση των οδών Κορίνθου, Μαιζώνος , Αγίου Ανδρέου , Ακρωτηρίου , Ηρώων πολυτεχνείου , Πανεπιστημίου κ.λ. Η δυσκολία στην ανακατασκευή της Αγίου Ανδρέου είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει το έργο της Ευβοίας ενώ στομεταξύ έγιναν οι εκλογές και άλλαξε η Δημοτική Αρχή .
Καινούργια δημοτική αρχή,  νέα πρόσωπα με σύνθημα της εποχής την ανανέωση, ρίχτηκαν στην μάχη της πολιτικής συκοφαντίας και σπίλωσης της προηγούμενης  δημοτικής αρχής και στην αναζήτηση σκανδάλων. Στην συνέχεια αφού τελείωσαν με τους προηγούμενους και αφού δεν βρήκαν τίποτα, άρχισαν τις διαγραφές μεταξύ τους. Έτσι  ξέχασαν γιατί εκλέχτηκαν, ξέχασαν τα έργα που έπρεπε να συνεχίσουν, πτώχευσε και ο εργολάβος και βέβαια εκείνη η Δημοτική Αρχή του Κου Δημαρά και των πολιτικών δυνάμεων που την στήριξαν, πέτυχε το ακατόρθωτο , να μην θέλει να  θυμάται κανείς πολίτης εκείνη την περίοδο γιατί ήταν χαμένος χρόνος.
Έτσι φθάσαμε στο σήμερα. Η χρηματοδότηση του έργου της οδού Ευβοίας όπως και των άλλων οδών της πόλης είχε εξασφαλιστεί από την λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών  και Δανείων (κρατικό φορέα ) από την Δημοτική Αρχή Ανδρέα Φούρα και αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών  και εισηγητή εμένα.
Είχαμε μελετήσει σε βάθος την οικονομική κατάσταση του δήμου η οποία ήταν πολύ καλή, τα στοιχεία έδειχναν ότι μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις δανειακές ανάγκες αφού θα είχαμε και όφελος,όταν το  ετήσιο κόστος της διόρθωσης των λακκουβών ήταν σχεδόν το  ίδιο με την ετήσια δόση του δανείου χωρίς να συγκρίνεται βέβαια το αποτέλεσμα των εργασιών, αφού η μάχη της λακκούβας τεχνικά  ήταν εκ προοιμίου χαμένη ενώ η πλήρης ανακατασκευή διατηρεί μέχρι και σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση τους δρόμους της Πόλης μας και τεχνικά αποδείχθηκε η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος.
Στην συζήτηση τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι πολιτικές δυνάμεις  όπως και ο Κος Πελετίδης όχι μόνο καταψήφισαν την εισήγηση αλλά με μεγάλο πάθος και αντιπολιτευτικό φανατισμό  μας κατηγορούσαν για  την λήψη του δανείου.
Σήμερα λοιπόνμετά από επτά (7) χρόνια, η σημερινή δημοτική αρχή υιοθετεί, και χαίρομαι ιδιαιτέρα για αυτό  και χρησιμοποιεί τα χρήματα που είχαν εγκριθεί το 2009 και  εκείνο τον τρόπο  χρηματοδότησης που είχαμε επιλέξει εμείς  για να κατασκευαστεί η Οδός Ευβοίας.
Το έργο όμως ανήκει και χρεώνεται στην τότε Δημοτική αρχή Ανδρέα Φούρα. Η Δημοτική αρχή Πελετίδη απλά άλλαξε εργολάβο και προχωρεί στην εκτέλεση του έργου όπως είχε  προγραμματιστεί. Δεν παύει όμως να είναι θετικό το γεγονός ότι  η νυν Δημοτική αρχή αναιρεί την τότε θέση της  έστω και μετά από πολλά χρόνια, αρχίζει πλέον να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και να φεύγει από το ιδεολογικό  παραμύθι.
Η πόλη μας όμως τι χρωστάει να χάνει συνέχεια ευκαιρίες και συνεχώς να μένει πίσω, ενώ θα μπορούσε να είναι  πρωτοπόρος; Ας προβληματιστούμε για να προσέχουμε την επόμενη φορά.
Πάτρα, Σεπτέμβρης  2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: