ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ούτε καν σεβαστό το δικαίωμα στην διαφορετικότητα;

Ο σεβ. Χρυσόστομος που μίλησε εκτός κειμένου, είδε στο πλήρωμα πολλούς να χειροκροτούν  στο τέλος του λόγου του, αλλά...



Περισσότερο έμοιασε ως εκδήλωση από οργανωμένη πολιτική συνάθροιση, στην οποία απευθύνεται «μπαλκονάτος» πολιτικός παρά σαν χριστιανική μυσταγωγία

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα εις ανάμνηση της ημέρας επιστροφής της Τιμίας Κάρας, πριν από 52 χρόνια στην Πάτρα,  στη γη του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέου, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου.
Μέχρι εδώ όλα καλά και άγια σε μία εκδήλωση που συνδέει την Ιστορία της Πάτρας με την παρουσία του Πολιούχου της.
Τα δυσνόητα άρχισαν όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας που εψάλη στην πλατεία Τριών Συμμάχων ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε με έντονο τρόπο στο θέμα των ημερών, στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων Νίκου Φίλη για την στάση των κεφαλών της Ελλαδικής Εκκλησίας στις δύο περιόδου καμπής της, ελληνικής Ιστορίας.
Στην συνεργασία κατά την  Κατοχή με τους Ιταλογερμανούς καταχτητές και στην εξύμνηση της Δικτατορίας καθώς και στο θέμα των ημερών στις αλλαγές που προωθεί στο μάθημα των θρησκευτικών, που βάσει του νόμου θα αναφέρεται στην θρησκειολογία και μέσω αυτής θα διδάσκονται τα νέα παιδιά, χριστιανόπουλα ή μουσουλμανάκια ή όποιου άλλου θρησκεύματος.
Ο σεβ. Χρυσόστομος παρουσία πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει την πλατεία Τριών Συμμάχων και την οδό Αγίου Ανδρέου όπου κατόπιν έγινε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου, τόνισε πως η Ορθοδοξία εκφράζει την στερεωμένη αλήθεια που είναι ο Αληθινός Θεός ενώ την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί ένα πνεύμα «συγκριτιστικό», ότι δηλαδή υπάρχει ο Μωάμεθ ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και πως είναι το ίδιο πράγμα με την Ορθοδοξία.
Υπογράμμισε πως καλώς να μάθουμε τι πιστεύουν και οι άλλοι αλλά υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά, ο Ιησούς Χριστός είναι μόνον ο αληθινός Θεός και ο προορισμός του ανθρώπου ο αγιασμός και η σωτηρία του.
Ο σεβ. Χρυσόστομος που μίλησε εκτός κειμένου, είδε στο πλήρωμα πολλούς να χειροκροτούν  στο τέλος του λόγου του, αλλά... διακατεχόμενος από την αντίληψη του περιούσιου λαού...
Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τους επαναφέρει στην τάξη καθ΄ ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δεν συνάδουν με κλίμα σωφροσύνης, ταπεινότητας και γαλήνης, που είναι συνώνυμα του θρησκευτικού πιστεύω.
Περισσότερο έμοιασε ως εκδήλωση από οργανωμένη πολιτική συνάθροιση, στην οποία απευθύνεται «μπαλκονάτος» πολιτικός παρά σαν χριστιανική μυσταγωγία. Και είναι η δεύτερη φορά, μετά τις παρόμοιες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις 13 Αυγούστου στην ΙΜ Γηροκομειού!
Άραγε δεν θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πια το 10% των κατοικούντων τη χώρα μας είναι πολίτες διαφορετικού θρησκεύματος, αλλά πάντως πολίτες, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και πάνω απ' όλα με ανθρώπινα δικαιώματα που δεν δικαιούται κανείς να καταπατά; Και που είναι υποχρεωμένοι να σέβονται οι δύο διακριτοί θεσμοί. Πολιτεία και Εκκλησιά!
Μπορεί να συνυπάρχουν πολίτες διαφόρων θρησκευμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα να μην γίνεται σεβαστό ούτε καν το δικαίωμα  στην διαφορετικότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: