ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πάτρα: «Η σφίξη έβγαλε λάδι» στο Καστρίτσι!


Άποψη της πανέμορφης κοινότητας  του Καστριτσίου.


Ο Δήμος Πατρέων πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών, εγγίζει το θέμα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα


Μετά την κατάσταση εγκατάλειψης στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι του Καστριτσίου, τα αρνητικά δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, σάιτ και μπλογκ και κυρίως τις αντιλήψεις που έχουν αναφυεί εντός των κατοίκων  περί αυτονόμησής τους από τον Δήμο Πατρέων και την ανακήρυξη της περιοχής τους ως Κοινότητας του νομού Αχαΐας, επαναφορά που έτσι ή αλλιώς αναμένεται με την κατάργηση του Καλλικράτη και την θέσπισης νέας διοικητικής διαίρεσης, «η σφίξη έβγαλε λάδι»!

Ο Δήμος Πατρέων πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών, εγγίζει το θέμα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Τις τελευταίες ημέρες, διάφορα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται στα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Άνω Καστριτσίου του Δήμου μας. Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα περισσεύουν. Δεν είναι όμως αλήθεια ότι η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για την επίλυσή τους» δικαιολογείται προς τους εγκαταλελειμμένους κατοίκους.

Και υπόσχεται έργα οδοποιίας, που θα προέλθουν από τα τέλη ανεμογεννητριών, αποκατάσταση των χώρων της «Νερομάνας», συμμετοχή της περιοχής στο Τεχνικό Πρόγραμμα, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων μήκους 70 μ. με βινίλιο και «συμπόρευση και κοινή δράση για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, τη χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες»!

Στην ανακοίνωση ιδιαίτερα αναφέρονται τα παρακάτω:

 «Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με πρωτοβουλία της, έχει πραγματοποιήσει δύο ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων, για να υπάρχει άμεση ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν. Σε στενή συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τη συμμετοχή των κατοίκων, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις που και σήμερα συνεχίζονται με προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου, για καθαρισμό και αποκατάσταση των εγκαταλειμμένων χώρων της «Νερομάνας». Ένας ελκυστικός, πανέμορφος φυσικός χώρος που θα αποδοθεί στον πατραϊκό λαό .

Στην τοπική κοινότητα ξεκινούν, έργα οδοποιίας, τα οποία θα κατασκευαστούν με χρήματα που προήλθαν από τα εισπραχθέντα τέλη των ανεμογεννητριών.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους προβλέπονται επίσης 300.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για έργα, αναλογικά στις τέσσερις Κοινότητες, που στα όριά τους λειτουργούν ανεμογεννήτριες.

Τέλος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώσαμε τον πατραϊκό λαό για το δίκτυο ύδρευσης και συνολικά για τη διαχείριση του νερού. Ενημερώσαμε για την κατάσταση που έχουμε παραλάβει, τα έργα και τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη και το πλαίσιο διεκδίκησης. Είναι αλήθεια ότι έχουμε παραλάβει δίκτυο ύδρευσης που  τμήματά του αποτελούνται από αμιαντοσωλήνες. Είναι επίσης αλήθεια ότι   έχει προγραμματιστεί η αντικατάστασή τους σε συνολικό μήκος 70 μέτρων, μέσω του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΠ και θα υλοποιηθεί άμεσα.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε με τις θέσεις μας και τα έργα μας να είμαστε δίπλα στο πατραϊκό λαό. Είναι αναγκαία η συμπόρευση και η κοινή δράση για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, τη χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες».

Η επιστολή του Συλλόγου που διέγειρε το Δήμο Πατρέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: