ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Πάτρα τίμησε τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Σ. Ροδίτη


Κατάμεστη βιβλιόφιλων η αίθουσα του Επιμελητηρίου Πατρών.
Την εκδήλωση συν-διοργάνωσαν το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και οι Εκδόσεις «Ραδάμανθυς»

 

Χαιρετισμοί από Χανιά στην Πάτρα μέσω Διαδικτύου.

Οι φίλοι του βιβλίου ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για την παρουσίαση του βιβλίου του Σάκη Ροδίτη «Ο Πύργος του Β - Μια μαθηματική περιπέτεια», στην Πάτρα. Μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου στα Χανιά, τη σκυτάλη πήρε η πόλη όπου εργάζεται για δεκαετίες ο συγγραφέας, στην πόλη όπου εδώ και χρόνια έχει δώσει τη ψυχή του στον πολιτισμό και στη βιωματική μάθηση.

Την εκδήλωση συν-διοργάνωσαν το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
Η βραδιά στη φιλόξενη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας άνοιξε με ένα βίντεο-έκπληξη, δώρο από τα Χανιά. Οι συντελεστές της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου του Σάκη Ροδίτη, έστειλαν μέσα από την οθόνη τις ευχές τους στον συγγραφέα και στους φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση στην Πάτρα.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Χρήστο Τσαντή, επιμελητή του βιβλίου και υπεύθυνο των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, παρουσίαση του βιβλίου από την Ιωάννα Παπαϊωάννου (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Γεωλόγος - MSc στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες) και από τον Γιώργο Αφράτη (Μαθηματικός, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διδάκτωρ παιδαγωγικών, πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας).
Οι δύο βασικοί ομιλητές που παρουσίασαν το βιβλίο, στάθηκαν ιδιαίτερα στον παιδαγωγικό του χαρακτήρα και στο γεγονός ότι αποτελεί ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για κάθε έναν που ασχολείται με τα μαθηματικά στην εκπαίδευση αλλά και έξω από αυτό το πλαίσιο. Παράλληλα, τόνισαν την πρωτοτυπία του σαν μυθιστόρημα με σημαντική λογοτεχνική αξία, ενώ παράλληλα στη δυνατότητα που μας δίνει για μια περιήγηση στην ιστορία της Φιλοσοφίας, των μεγάλων επιτευγμάτων της αρχαιότητας και των επιστημών. 
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μαθηματικά δρώμενα από τον Σάκη Ροδίτη βασισμένα στην πολυετή πείρα του από τις εφαρμογές της εναλλακτικής, βιωματικής διδασκαλίας των Μαθηματικών στην εκπαίδευση, δρώμενα στα οποία πήραν μέρος όλοι οι φίλοι του βιβλίου που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στο Επιμελητήριο Αχαΐας.
Η παρουσίαση «έκλεισε» με τις υπέροχες ερμηνείες που μας χάρισαν η Έλενα Δρουκοπούλου, η Αθηνά Αδαμοπούλου και η Λούση Χριστοδούλου,αποδίδοντας επιλεγμένα τμήματα της μουσικής που περιέχει το βιβλίο.
Το βιβλίο του Σάκη Ροδίτη «εξαντλήθηκε» στην Πάτρα. Ξαποσταίνει λοιπόν για λίγες μέρες στο τυπογραφείο, ώσπου να ανατυπωθεί και να συναντήσει ξανά τους φίλους-αναγνώστες.
Άνθρωποι των Γραμμάτων, της Εκπαίδευσης, της Παιδείας και της Επιστήμης έδωσαν παρών, στην παρουσίαση του βιβλίου του Σάκη Ροδίτη, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πατρών.

Η αίθουσα παρουσίασης του βιβλίου λάμπρυνε από τις συμμετοχές της Ιωάννας Παπαϊωάννου (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Γεωλόγος - MSc στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες) και του Γιώργου Αφράτη (Μαθηματικός, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διδάκτωρ παιδαγωγικών, πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: