ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Πάτρα: Εκρήξεις αγανάκτησης εκτός… φέρετρου


Μην ανησυχείται κύριοι της δημοτικής αρχής Πατρέων. Αυτήν την εικόνα δεν θα την αντικρίσεται από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους. Είναι μιας παρελθούσας εποχής. Της εποχής όπου η δημοτική παράταξη Πελετίδη, η παράταξή σας, κατήρχετο στο επίπεδο του λαϊκισμού. Για ένα άδειο πουκάμισο...


Οι κάτοικοι της Βούντενης διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη επέκταση καθ’ ύψος, του ΧΑΔΑ της Ξερόλακκας, που συζητείται σήμερα


Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών βλέπουν τον ΧΥΤΑ την Ξερόλακκας Πατρών, όχι μόνο να μην κλείνει όπως διαχρονικά υπόσχονται τα τελευταία χρόνια, προεκλογικά, τοπικοί άρχοντες, που μάλιστα επιστράτευσαν στο παρελθόν ακόμη και φέρετρο, αλλά να επεκτείνεται και να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικότατα, ενώ σε λίγο θα αρχίζουν να καταφθάνουν ευρωπαϊκά πρόστιμα, καθώς τώρα ο ΧΥΤΑ έχει μετατραπεί σε ΧΑΔΑ. 

Ο οποίος μάλιστα, λειτουργεί σε απόσταση αναπνοής από το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο, του αρχαιολογικού χώρου, που υπάγεται στην ΣΤ΄ Εφορεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ως εκ τούτου αναμενόμενες θεωρούνται οι… εκρήξεις των συμπολιτών της Βούντενης! 

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού Σχεδιασμού Περιβάλλοντος, Έργων Υποδομής και  εξώντωσης κάθε ίχνους πρασίνου της πόλης  Παύλου Στάμου οι εργασίες για το ανάχωμα θα κοστίσουν 1,5 εκ. ευρώ ενώ οι συνολικές παρεμβάσεις που εντάσσονται στα εμπροσθοβαρή έργα του ΕΣΠΑ 2014-2020, ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 2 εκ. ευρώ. 

Σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου εξόντωσης πρασίνου και σφαγής δέντρων Παύλου Στάμου, που μίλησε στο πατραϊκό πόρταλ thebest.gr: 

«Το έργο αφορά την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, ο οποίος προτείνεται να κατασκευαστεί σε θέση κατάντη του υφιστάμενου τοίχου αντιστήριξης στον πόδα του πρανούς του ΧΥΤΑ Πάτρας και σε ευθύγραμμη διάταξη με συνολικό μήκος κατασκευής του τοίχου επί πασσάλων 115,60μ, καθώς και προέκταση αυτού, ως τοίχου προβόλου μορφής L παράλληλα με την οδό πρόσβασης στο ΧΥΤΑ σε μήκος 15μ που θα κατασκευαστεί ως δύο ανεξάρτητα τμήματα μήκους 7,50μ έκαστο».

Επίσης:
«Εξασφαλίζεται η επέκταση του ΧΥΤΑ κατά ένα τμήμα αυτού, στο οποίο έχουν μεν αποτεθεί απορρίμματα κατά τα αρχικά στάδια ανάπτυξης του ΧΥΤΑ, αλλά οι ανάγκες για περαιτέρω απόθεση μέχρι την κατασκευή και έναρξη λειτουργίας των σχεδιαζόμενων έργων διαχείρισης αποβλήτων σύμφωνα με τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης καθιστούν απαραίτητη την εξεύρεση πρόσθετου χώρου διάθεσης»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: